У свечаној сали Скупштине града Краљева данас је одржан Ускршњи донаторски доручак за децу без родитељског старања која су збринута у хранитељским породицама. Организатор ове хуманитарне акције је био Клуб пријатеља деце а покровитељ Скупштина града Краљева.
Приход са овог донаторског доручка биће усмерен за потребе уклапања деце без родитељског старања у друштвене токове, после напуштања хранитељских породица.
Директорка Центра за социјални рад Светлана Дражовић обраћајући се присутнима рекла да су деца док су у хранитељским породицама обезбеђена, али када напусте те породице излазе из система социјалне заштите и да им је неопходно помоћи на путу осамостаљења. Због тога је у оквиру Центра за социјални рад и основан Клуб пријатеља деце. 
Председник Скупштине града Краљева Томислав Илић је нагласио да су чланови Клуба пријатеља деце бројна предузећа из Краљева, институције и појединци из нашег града. Овом приликом им се председник захвалио и позвао све остале који су у прилици да постану чланови овог клуба јер како је истакао овој деци је потребна помоћ у сваком погледу а посебно на путу осамостаљења.

 

Print Friendly, PDF & Email