Државни секретар за омладину у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин посетио је данас Краљево и обишао учеснике ОРА „Краљево 2014“. Посета је организована у Дому ученика средњих школа у Краљеву, а не на радилишту, како је првобитно планирано, јер је киша омела акцијаше у планираним активностима. Државног секретара, у име града, дочекали су председник Скупштине Сретен Јовановић, координатор ОРА, и помоћник градоначелника Вукман Ракочевић, председник Иницијативног одбора ОРА.

Државни секретар је изјавио да Министарство омладине и спорта не само да подржава, већ ове године први пут и организује волонтерске радне акције широм Србије.

„Јако је важно да се добро организујемо, да се преузму некадашња искуства и да се данашња омладина на тај начин активира. Некада је више од стотину хиљада младих добило запослење управо захваљујући омладинским радним акцијама. Ударничка значка је вредновала рад и била симбол вредновања колико је неко заиста вредан. И данас, када сви тежимо да мењамо менталитет и будемо вредније друштво, заиста морамо вредновати и препознати све оне који добровољно дају свој рад, идеје и солидаришу се са заједницом са којом живе“, изјавио је државни секретар Ненад Боровчанин приликом боравка у Краљеву.

Према његовим речима, акција коју је град Краљево спровео до сада је најбоље организована у Србији.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email