На данашњој седници Градског већа, која је заказана пред седницу Скупштине града сазване на захтев опозиционих партија, градски већници имали су обавезу да се изјасне о предлозима одборничке групе „Покрет за Краљево" за измене и допуне предложеног дневног реда Дванаесте седнице, а на дневном реду биле су још 24 тачке посвећене углавном доношењу планова генералне регулације градских и приградских зона.

„Имали смо обавезу да се изјаснимо о предлозима опозиције,  а због обимности материјала који је пратио остале 24 тачке, одлучили смо да их „скинемо" са дневног реда данашње седнице. Једноставно, због кратког рока те материјале било је немогуће прочитати, а камоли упутити одређене примедбе или се припремити за дискусију", рекао је медијима након седнице Градског већа, заменик градоначелника Милун Јовановић, који је и водио данашњу седницу.

Градски већници нису данас усвојили ниједан од осам предлога да допуну дневног реда седнице градске скупштине.

„Већину тема чије стављање на дневни ред тражи одборничка група „Покрет за Краљево" ми смо, на неки начин, већ обрадили на некој од претходних седница Градског већа, а ствар је председника скупштине, његовог заменика и Одељења за скупштинске послове, када ће те тачке уврстити у дневни ред скупштине", рекао је заменик градоначелника.

Одборничка група „Покрет за Краљев" тражила је да се у дневни ред предстојеће скупштине уврсте извештаји о раду Градске управе за прошлу годину, о раду повереника задуженог за пружање информација од јавног значаја, као и о раду седам јавних предузећа и установа. Предлагач је сматрао да на дневном реду нареднме градске скупштине треба да се нађу и тачке посвећене разматрању извештаја о приливу буџетских средстава и о легатима и поклонима у покретној и непокретој имовини, тачка са предлогом одлуке о укидању Фонда солидарне стамбене изградње и пренамени средстава тог Фонда, као и она којом би се од Центра за социјални рад добила препорука начина усклађивања локалне Стратегије развоја до 2020. године са републичком стратегијом.


Print Friendly, PDF & Email