Дневни ред данашње, дванаесте по реду седнице градске скупштине, сазване на захтев одборника опозиције – није усвојен. Опозициони одборници  на дневном реду имали су предложене су четири тачке. Тражили су да се расправља о Извештају начелника Одељења за привреду и финансије о финансијским ефекима на буџет града, новом сету финансијских закона које је донела републичка скупштина, о Извешатју председника Скупштине града на тему резултата службених путовања од момента постављања нових градских функционера до маја ове године, као и о Извештајима чланова Градског већа, једног задуженог за управљање пројектима и јавне набавке, и другог – задуженог за област имовинско-правних односа за исти период.
Према речима Милана Милошевића, одборника Српске напредне странке, већина предложених тачака дневног реда била је прихватљива за владајућу већину да се о њима расправља, али не у траженом обиму.
„Немогуће је предложити као тачку дневног реда извештај о раду јавних предузећа и установа, а да се при томе не спреми материјал потребан да се та тачка дневног реда и одради", рекао је Милошевић.
Одборник Г 17 плус Јован Нешовић оценио је да ће политичка комуникација у граду морати да се побољша и да треба успоставити бољи однос са опозицијом јер је, како је рекао, заказивање седница које се не одржавају, веома лоше за функционисање целе локалне самоуправе.
„Кључне теме треба да се расправљају у аргументованој атмосфери, без тензија, са изношењем ставова сваког од учесника", прецизирао је Нешовић.
И одборници позиције, и опозиције, једногласно су се одрекли припадајућих дневница у корист мале Богдане Лешевић, девојчице из Краљева којој је неопходан слушни апарат.

Print Friendly, PDF & Email