Данас је у Регионалној привредној комори Краљево потписан протокол о сарадњи на унапређивању равноправности жена и мушкараца на локалном нивоу. Протокол је потписао градоначелник Краљева Љубиша Симовић са представницима градова  – Кораљево, Котор, Мостар и Ниш – Градска општина Медијана. Овај скуп представља уводну Конференцију пројекта "Промоција Европске Повеље о равноправности жена и мушкараца на локалном нивоу".
који организује група партнерских удружења из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, уз подршку шведске организације Квинна тилл Квинна уз финансијску подршку Европске комисије и организацију УГ „ Феномена „ из Краљева.
Као један од битних актера у промоцији концепта родне равноправности и Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу, учешће су узели  и Стална конференција градова и општина, која већ неколико година уназад ради на промоцији и прилагођавању овог документа потребама општина и градова Србије.
„ Треба да учинимо све да се побољша положај жена у друштву како би се направио позитиван помак у погледу равноправности жена и мушкараца. Сигуран сам да ћемо учешћем на оваквим конференцијама, потписивањем пртокола и саветовањима направити тај позитиван помак „ рекао је градоначелник Краљева Љубиша Симовић обраћајући се учесницима саветовања.  
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email