Граду Краљеву припала је част да угости 300 такмичара, из дванаест земаља, који су дошли да покажу своје умеће и вештине на Европском купу у кик-боксу под називом „Serbia open“. Градоначелник Краљева др Предраг Терзић поздравио је бројне гледаоце, а такмичарима пожелео успешну борбу и добре резултате у рингу.
„Захваљујем председнику Савеза господину Јотићу и Марији Јевђић јер су веровали да Град и Спортски центар „Ибар“ могу да буду организатори овако значајног такмичења, а за неколико месеци заједно ћемо организовати и Балкански шампионат у кик-боксу који ће бити од изузетног значаја за наш град“, поручио је Терзић, па додао да долазак екипа из Финске, Израела, па чак и из далеког Сингапура, показују да Краљево постаје значајно место не само за спортове са лоптом, већ и за борилачке спортове.
„Надам се да ћемо у наредних неколико година успети да заједнички, кроз суфинансирање Града, али и кроз рад и труд тренера и спортиста, подигнемо ниво бокса и кик-бокса у нашем граду, као и да ће у Краљево ускоро стизати  медаље не само са државних, већ и са европских и светских такмичења“, изјавио је Терзић.

Председник Кик-бокс савеза Србије Миодраг Јотић истакао је да је изузетна част што се Европски куп одржава баш у граду који је један од камена темељаца развоја бокса у нашој земљи, па подсетио да су почетком деведесетих година значајне резултате направили управо Краљевчани – Радомир Костић, Марија Јевђић, тада Ристовић, и Бата Маринковић.
„Савез и Град су се већ доказали организујући прошле године државно првенство, сада куп, а у плану је и балканско првенство“, поручио је Јотић, па додао да су такмичари одушевљени организацијом и условима, али и лепотом  града и гостопримством Краљевчана.
Марија Јевђић, некадашњи вицешампион света, вишеструки првак Европе и Медитерана, Балкана и Југославије, вишеструки првак Србије и Црне Горе, сада тренер Кик-бокс клубa „Слога“, изразила је огромно задовољство што су КБК „Слога“ и Град имали част да организују једно овако битно такмичење.

Како је појаснила, из Србије учествују такмичари из 24 клуба, свих категорија – кадети, јуниори и сениори, а поред фул-контакт и кик-бокса, Kраљевчани су први пут имали прилику да виде такмичење на татамиjу у дисциплинама кик-поинт и лajт-контакт.
„Данас су гледаоци могли да виде спортске витешке борбе у рингу, а млади момци и девојке имали су прилику да покажу све што су научили“, истакла је Марија Јевђић.
На Европском купу, поред екипа из Србије, учествују такмичари из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Бугарске, Финске, Северне Македоније, Румуније, Пољске, Словачке, Сингапура и Турске. Наш град представљаjу чланови Кик-бокс клуба „Слога“ – сениор Стефан Лазовић и два јуниора Лазар Недића и Стеван Станишић.

Print Friendly, PDF & Email