Меч првог кола Светске групе Б Фед купа 2016. године између Србије и Шпаније биће одигран 6. и 7. фебруара 2016. године у Краљеву. Коначан договор, након ове одлуке Међународне тениске федерације, представници Тениског савеза Србије и града Краљева и Рашког управног округа имали су на састанку у нашем граду.

            Душан Орландић, извршни директор Тениског савеза Србије, изразио је велико задовољство што ће поново бити у Краљеву.

„Искуство које смо имали ове године приликом Дејвис купа и меча са Хрватском је фантастично – феноменална публика, сјајна подршка, без једног јединог инцидента. Краљево се одмах наметнуло као први избор када смо сазнали да следи меч у Србији. Са великим задовољством и великим надама ћемо доћи у Краљево“, рекао је Орландић, захваливши градоначелнику Краљева и начелнику Рашког округа, али и свим структурама града које учествују у овом догађају.

И савезни селектор Фед куп репрезентације Татјана Јечменица је истакла како се град Краљево показао као одличан домаћин Дејвис купа, и организационо и што се тиче хале, публике, подршке играчима, и изразила очекивање да ће тако бити и за Фед куп.

„Сматрам да имамо јако добре тенисерке и са таквим тимом заслужујемо да идемо у светску групу један. Шпанија је тежак противник, али верујем и надам се да ћемо бити у потпуном саставу и пружити максималан отпор. Позивам све Краљевчане да дођу и подрже женску тениску репрезентацију, да заједничким снагама пробамо да дођемо до победе“, поручила је селекторка.

Градоначелник Краљева Томислав Илић изразио је задовољство што је ТСС поново препознао Краљево као домаћина и наду да ће се успех мушке тениске репрезентације поновити. Он очекује да ће меч Фед купа у фебруару бити само почетак великих спортских догађаја у наредној спортској години у новој краљевачкој хали спортова.

Према речима начелника РУО Небојше Симовића, настојања су да се Краљево врати на место које је некада имало у спорту, који је врло исплатива привредна грана.

„Посета Краљеву и Рашком округу се, захваљујући спортским дешавањима, повећала за 20 одсто. Краљево има бенефит од спортског туризма. Надам се да ћемо успети да задржимо тај тренд и 2016. годину започети великом утакмицом и наставити током целе године са тако великим спортским дешавањима, да ћемо и локалне клубове да подигнемо на виши степен и пласирамо у врхунски спорт. Надам се да ћемо поновити успех са мечом Србија-Хрватска током Дејвис купа, који је проглашен за најбоље организован меч у том колу, да ћемо поново бити у ударним вестима као град који уме да организује велике мечеве“, истакао је начелник Рашког округа.

            Како се наводи на званичном сајту ТСС, Србија је као домаћин изразила жељу да сусрет са Шпанијом буде одигран у Краљеву, а дефинитивну одлуку о томе је донела Међународна тениска федерација, која је власник Фед куп такмичења. Фед куп је недавно прегледао молбу ТСС у којој стоји да је жеља НИС Фед куп тима Србије да меч првог кола Светске групе Б 2016. буде одигран у Краљеву. Фед куп комитет је након свих прегледаних докумената установио да град Краљево испуњава услове за организацију овог меча и гласали су позитивно на овај предлиг ТСС.


         

Print Friendly, PDF & Email