Управни одбор фондације „Петар Богавац – Анђелко Савић" донео је одлуку о додели 104 једнократне помоћи редовним ученицима по расписаном јавном конкурсу. Одлука са списком учесника конкурса којима је додељена помоћ истакнута је на огласној табли Градске управе.
Свечана додела једнократних новчаних помоћи биће одржана 19.12.2009. године у Клубу одборника Скупштине града Краљева са почетком у 12 часова. Позивају се учесници конкурса, којима је помоћ додељена да присуствују свечаној додели и да са собом обавезно понесу личне исправе.

Котор Варош и Краљево потписали Протокол о партнерству                         11. Децембар 2009

Град Краљево постао је партнерски град и са општином Котор Варош у Републици Српској. У Котор Вароши, 11. децембра 2009. године, начелник ове општине Недељко Кнежевић и градоначелник Краљева Љубиша Симовић потписали су Протокол о партнерству. У том документу прецизирани су програми сарадње две локалне заједнице у наредном периоду.
Начелник општине Котор Варош изразио је наду да ће сарадња два града бити плодна и дугорочна, додајући да дели радост грађана Котор Вароши због чвршћег повезивања са Краљевом.
''Овај дан ће бити забележен у историји два града и жеља ми је да и генерације које након нас дођу негују сарадњу између Котор Вароши и Краљева'', нагласио је начелник Кнежевић.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић истакао је значај успостављања сарадње са општином Котор Варош, као и да се у наредном периоду могу очекивати и плодови те сарадње.
''Имамо много тога заједничког и кроз заједничке акције можемо доћи до реализације пројеката од значаја за обе локалне заједнице'', рекао је градоначелник Симовић.
Начелник Кнежевић и градоначелник Симовић разговарали су и о модалитетима за успостављање чвршће сарадње привредника Котор Вароши и Краљева, заједничким активностима на плану коришћења новца из ИПА фондова, као и о програмима сарадње у области образовања, културе и спорта.
Потписивању Протокола присуствовао је амбасадор Србије у Сарајеву Грујица Спасовић, одборници СО Котор Варош, директори установа и предузећа чији је оснивач општина, привредници, културни радници, спортисти.
У оквиру посете Котор Вароши градоначелник Симовић је посетио Дечји вртић ''Лариса Шугић'', галерију познатог которварошког сликара Бранка Русмира, као и средњовековни српски манастир Липље, по народном предању, задужбину Светог Саве.
   

                                      

Print Friendly, PDF & Email