Град Краљево угостио је данас челнике Фудбалског савеза Србије (ФСС) – председника ФСС Томислава Караџића и генералног секретара Зорана Лаковића, са сарадницима. Госте је примио градоначелник Краљева Томислав Илић са својим сарадницима. Састанку су присуствовали и председник Фудбалског савеза Рашког округа Љубиша Вујовић, председник Фудбалског клуба Слога и члан Скупштине Фудбалског савеза Звонко Терзић, као и други представници краљевачког фудбала.

Главна тема састанка била је могућност да Краљево буде један од 12 градова у Србији који ће добити фудбалски терен са вештачком подлогом.

Први човек Фудбалског савеза Србије сматра да су разговори били веома корисни и да се види да је град спреман да сарађује и помаже у развоју спорта.

„Комплетна екипа на састанку јасно говори о односу града према спорту. Нама је задовољство што смо имали прилику да разговарамо са људима оваквих амбиција, планова и опредељења за спорт. Фудбалски савез Србије ће, на плану инфраструктуре пре свега, учинити све да Краљево иде снажно напред, брзим  корацима. Град је много урадио на плану укупне спортске инфраструктуре, подразумевајући и разне теретане, стазе, спортске хале.

Први наш корак је да ћемо један сјајан терен вештачке траве, где ће моћи од јутра до сутра да се игра фудбал, определити према Краљеву. Међутим, потребно је да се направе одређени предуслови, административни и технички. Чим то буде готово, добићете ту врсту наше помоћи. Било би ми задовољство да терен отворимо прво овде у Краљеву. То зависи од Вас“, изјавио је председник ФСС Караџић.

Рок за обезбеђивање свих потребних услова за добијање терена са вештачком подлогом је 30-45 дана.

Градоначелник града Краљева захвалио је ФСС на помоћи.

„Ми ћемо у што краћем периоду определити место где ћемо лоцирати терен. Надам се да ћемо и даље сарађивати са Фудбалским савезом Србије. Како су нам обећали, моћи ћемо да се надамо и осветљењу терена тј. набавци рефлектора потребних за нови стадион. Поред тога, нашим клубовима који су имали штете приликом поплава у мају прошле године Фудбалски савез Србије ће изаћи у сусрет и определити средства за санацију њихових терена“, рекао је градоначелник града Краљева Томислав Илић.

Представници ФСС за краљевачке фудбалере обезбедили су и спортску опрему.

Након састанка са челницима града и фудбалским посленицима Краљева, представници ФСС су обишли и могуће локације за постављање терена са вештачком травом.
 
 
 
 
                           

    

Print Friendly, PDF & Email