Три прворођене краљевачке бебе и њихове маме поклоне су добиле и ове године. Иако епидемиолошка ситуација ни почетком 2022. године није дозволила традиционалну посету градоначелника Краљева и његових сарадника Породилишту Опште болнице „Студеница“, захваљујући запосленима на овом одељењу и главној сестри Душици Парезановић, дарови су стигли до малишана –поклон честитке на по 15.000 динара за куповину потрепштина за бебе у објектима Апотеке Краљево на територији Града Краљева и општина Врњачка Бања и Рашка, које се могу искористити током јануара и фебруара, као и букети цвећа за маме.

Прва је у Нову годину, првог јануарског дана, у 11.00 часова, ушла девојчица Вања обрадовавши најпре своју маму – Марту Ајтовић, из Обрве, којој је ово друго дете.

Другог дана нове године, у 14.10, наша суграђанка Биљана Јовановић је родила треће дете – Олгу.

Девојчицама се, у понедељак, трећег јануара, у 18.00 часова, придружио и Урош, кога је родила Јелена Стефановић, из Рибнице, која је други пут постала мама.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је новопридошлим најмлађим суграђанима и њиховим породицама честитао Нову годину и пожелео да им цела буде као и њен почетак – богата и радосна, здрава пре свега.

Током године коју смо управо испратили у краљевачком Породилишту је рођено 1.138 беба – 553 девојчице и 585 дечака.

Print Friendly, PDF & Email