Радове на асфалтирању завршне деонице путног правца Кусовац у селу Витковац, дужине око 250 метара и ширине три метра, обишао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић, са сарадницима, као и представницима ЈКП „Путеви“ Краљево. Градоначелник је разговарао са мештанима, као и са радницима, који су, и поред високих температура, свакодневно на терену и асфалтирају путеве на сеоском подручју. Придржавајући се упутстава Штаба за ванредне ситуације, радове изводе док температура не премаши 36 степени. Како би постигли предвиђено, а избегли високе температуре, како истиче градоначелник, почињу да раде знатно раније, око 5.30-6.00 сати.

„Људима који нису имали асфалт сваки метар новоизграђеног асфалта много значи. То не разумеју људи који живе у асфалтираним улицама, који имају канализациону и водоводну мрежу и расвету. Није лако живети када морате да сваке године по неколико пута подасипате пут којим свакодневно пролазите, када морате да одржавате тај пут… Зато се ми трудимо да као одговорна градска власт све више средстава улажемо у асфалтирање путева“, казао је градоначелник подсетивши да је Град 2016. године за асфалтирање путева на сеоском подручју издвојио 35.000.000 динара, а ове године, после ребаланса, чак 135.000.000 динара.

„Трудимо се да асфалтирамо и на Рудну, у Гокчаници, Годачици, Гледићу, Ушћу, Драгосињцима, Каменици, Витковцу… Настојимо да у сваком селу асфалтирамо путеве, да слушамо шта су потребе мештана, да помажемо тим људима и наставићемо то да чинимо и наредне године. Ни ових 135.000.000 није довољно, морамо да увећавамо тај износ и да из године у годину асфалтирамо што је могуће више путева и да што је могуће више људи добије све оно што је неопходно како би остали и опстали на селу“, поручио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева приликом обиласка радова на ојачању коловозне конструкције адекватном припремом и асфалтом у Витковцу.

Након овог путног правца, како истиче директор ЈКП „Путеви“ Мирко Вуковић, на реду је Томића брдо, Милаковац, Витановац, затим прелазе у гледићки крај, где ће бити третирани путеви у Гледићу, Годачици, Раваници, Чукојевцу, Стублу, чиме практично завршавају овај крај.

„Након још неких радова на путним правцима у Конареву, Ковачима, Метикошима, Драгосињцима, требало би да идемо у ушћански и студенички крај, где имамо 12 до 15 путних праваца. Уз укупна буџетска средства која су издвојена за намене ојачања коловозне конструкције, 135.000.000 динара, ту је и учешће грађана по том основу од 15 одсто. Ово јесу знатна средства и велика улагања. Међутим, дугорочно, та улагања су оправдана јер ћемо имати мање трошкове у смислу редовног одржавања свих ових путева“, објашњава Вуковић напомињући да ће издвојеним средствима бити санирано око 120 путних праваца и 30 километара асфалта на сеоским некатегорисаним путевима.

Према речима директора, ЈКП „Путеви“ су већ започели и периодично одржавање односно пресвлачење појединих деоница коловоза на општинским путевима, а ове године биће третирани и локални некатегорисани путеви који су већ асфалтирани пре 20-30 година, али су оштећени, па ће поједине деонице бити пресвучене новим асфалтом.

Print Friendly, PDF & Email