Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић најавила је данас у Краљеву да ће у марту почети градња укупно 363 стана за породице чији су стамбени објекти оштећени у земљотресу у том граду 2010, као и да ће бити завршени 2019. године.

 Михајловић је у Народном музеју Краљево потписала Споразум о сарадњи на реализацији пројекта стамбене обнове после земљотреса у том граду са градоначелником Томиславом Илићем и директорком Републичке агенције за становање Мајом Лакићевић.

Она је том приликом најавила да ће се градити стамбени објекти и у другим градовима у Србији.

 "Краљево није једини град где ћемо градити, у наредном периоду почећемо да градимо и у Кикинди, Старој Пазови и Панчеву", рекла је Михајловић, поручујући да је један од циљева Владе Србије да се у сваком граду живи боље.

Она је казала да ће сваке године у Краљеву бити завршена по једна зграда, тако да ће четврта зграда бити готова 2019, као и да је вредност те инвестиције 13 милиона евра.

 Четири нове зграде ће имати укупно 17.000 метара квадратних, а радови ће бити финансирани средствима Републике Србије, Града Краљева, кредита Развојне банке Савета Европе, као и Инвестициног фонда за Западни Балкан.

 Михајловић је нагласила да је кредит био одобрен још пре више година, али да га је сада активирало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 Она је навела да ће свака зграда имати осам спратова и да ће станови бити много веће квадратуре од оне које су власници станова имали у зградама оштећеним у земљотресу у Радничком насељу у Доситејевој улици. У том насељу у земљотресу је оштећен 21 стамбени објекат.

 Михајловић је затим отворила изложбу "Урбана регенерација Краљева" на којој су изложбена најбоља урбанистичка и архитектонска решења за то насеље

Текст преузет са сајта Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

            

Print Friendly, PDF & Email