Једну од најбољих у женској кошаркашкој репрезентацији Србије, окићеној златном медаљом на Европском првенству играном у Француској и Шпанији – Краљевчанку Невену Јовановић, док је накратко предахнула у родном граду између управо завршеног првенства и припрема за Олимпијске игре, примио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић са помоћником за омладину и спорт Николом Радевићем.

„Верујем да су сви Краљевчани, као уосталом и сви грађани Србије, пратили утакмице Европског првенства, да смо током тих утакмица навијали, да смо се мало и нервирали приликом завршница, али на крају, ове девојке, предвођене Марином Маљковић, још једном су донеле радост у нашу земљу. Још једном смо показали да је Kраљево град кошарке јер Василије Мицић, рођени Краљевчанин, најбољи је играч Евролиге, а Невена Јовановић, после освајања Европског првенства, почиње припреме за Олимпијске игре“, рекао је градоначелник, додајући: „Очекујем да ћемо после Олимпијских игара Невену дочекати још једном и да ће у Kраљево бити донета још једна медаља.“

У прилог томе да је сасвим реално очекивати нови сусрет са Невеном, и новом медаљом, говоре и пријеми у градској кући 2015. и 2016. године, када је Невена у Краљево дошла са златном европском односно бронзаном олимпијском медаљом.

Невена је захвалила градоначелнику и његовом помоћнику на пријему истакавши да јој је драго да је Kраљево још једном добило медаљу, али да јој је још драже што је њен родни град изнедрио много добрих спортиста.

„Показујемо да је Краљево спортски град и надам се да ће тако бити и у будућности. Захвалила бих грађанима Kраљева на дивној подршци које смо током целог првенства добијале и моје саиграчице и ја. Надам се да ћемо у овај град донети још пуно радости и ми и сви други спортисти“, поручила је наша суграђанка, која је већ кренула пут припрема за Олимпијаду у Токију.

„Очекивања се увек велика с обзиром на то да последњих пар година правимо велике резултате у женској кошарци. Верујем да на Олимпијским играма, као најјачем такмичењу на планети, има пуно екипа доброг квалитета. Не знамо још све учеснике, али ми се увек бавимо својом игром и, ако будемо играли на оном нивоу који смо приказали посебно у финалној утакмици, мислим да не треба да се бојимо никаквих противника. Идемо храбро па како Бог да“, каже наша златна кошаркашица.

Невена је дрес репрезентације у којем се изборила за европско злато поклонила градоначелнику, од кога је, поред букета цвећа, добила и поклоне са симболима града.

Print Friendly, PDF & Email