Одбојкаше краљевачке Рибнице, освајаче 56. Купа Србије за одбојкаше, на првом окупљању у оквиру припрема пред наступајућу сезону, у „Борићима“, обишао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић са помоћником за омладину и спорт Николом Радевићем.

Како истиче градоначелник, Рибница ће наступати у Првенству Србије, Купу Србије, играће утакмицу Супер купа, али ће наш град представљати и у европским такмичењима.

„Веома ми је драго што могу да захвалим овим момцима за све оно што су урадили претходне сезоне, што су име Краљева још једном приказали у најбољем светлу побеђујући највеће српске клубове. На крају су били други на табели и освојили Куп Србије први пут после 1978. године. После 43 године ови момци, предвођени тренером Миланом Симојловићем, донели су Куп државе у Краљево. Очекујем да ће и ове сезоне наставити са одличним резултатима, да ћемо имати више прилике да их гледамо у Хали спортова, да ће епидемиолошке мере дозволити да њиховим утакмицама присуствује, сигуран сам, 1.500-2.000 или 3.000 навијача, јер ови момци то заслужују“, поручио је градоначелник Терзић, истичући да је, поред материјалне подршке, веома важно бити уз свој клуб.

„Град ће помоћи финансијски, али и ово је једна врста помоћи. Ви морате да бодрите, да долазите на утакмице, да разговарате са тим људима, јер они морају да имају подршку и града и навијача и то је једини пут до успеха“, каже др Предраг Терзић.

Тренер Рибнице Милан Симојловић се нада да ће Рибница не само поновити, већ и премашити успех из претходне сезоне.

„Циљ за ову сезону је освајање Супер купа, Купа и титуле – крећемо на сва три домаћа фронта. Све што смо замислили Иван Тодоровић и ја на почетку, то смо и остварили. Селектирана је екипа како смо хтели. Успели смо да, уз помоћ пријатеља, доведемо појачања адекватна за такве домете. Задовољни смо саставом“, каже тренер Милан Симојловић истичући да су веома задовољни што су репрезентативца Влада Петковића вратили да одигра још неку сезону, али и што су и појачања која су довели реномирани играчи који имају искуства и успехе иза себе.

„Припреме почињемо окупљањем у „Борићима“, како је традиција већ тридесетак година, затим одлазимо на планину Гоч. Део припрема ћемо спровести и у Убу“, каже Симојловић подсећајући на то да Гоч пружа одличне услове за припреме, али да ће и у Убу имати изузетне услове.

„И репрезентативне селекције се спремају у Убу. Женска одбојкашка репрезентација је пред одлазак на Олимпијске игре била тамо на припремама. И ми ћемо искористити позив Уба да одемо тамо – хала је скоро нова, изузетни су услови, хотел предиван, недавно отворен аква парк у који ћемо ићи у четвртак. Други део припрема настављамо у Убу, након тога се враћамо у Краљево“, каже тренер Симојловић.

Градоначелник др Предраг Терзић сматрам да Краљево заслужује и треба да има првака Србије у одбојци, женској кошарци, али да има разлога да се надамо и новим успесима и других краљевачких клубова.

„Треба разговарати и са људима из Рукометног клуба Металац, који су млади, амбициозни, који желе успех. Надам се да ћемо већ наредне сезоне у Краљеву моћи да гледамо и највише такмичење у рукомету“, каже Терзић истичући да је најважније да се сви они труде, тренирају, да своје организационе способности подигну на виши ниво, да клубове организују да личе на најбоље клубове у Србији.

Град Краљево улаже више од 100.000.000 динара у развој спорта. У претходних неколико година, према речима градоначелника, значајно су увећана издвајања за спорт.

„Када имате снажан буџет, када се у Краљеву запосли 6.000 људи за само четири године, када имате веће приходе, треба да омогућите младим људима и да се баве спортом – и омладинским и аматерским, али и да учествујемо као град у најважнијим професионалним такмичењима у Србији“, сматра Терзић.

Print Friendly, PDF & Email