Приликом посете директора Канцеларије за Косово и Метохију Рашком управном округу, градоначелник Краљева др Предраг Терзић са сарадницима, са директором Канцеларије Марком Ђурићем, обишао је и предузеће „Корали“ у Конареву.

Након обиласка производног погона и изложбеног простора овог предузећа са завидним асортиманом производа, које од 1993. године производи урбани мобилијар пратећи светске урбанистичке трендове, Ђурић је посебно истакао да је задивљен оним што је видео.

„Видео сам људе који су, од низа малих радионица, направили један модеран пословни систем који запошљава седамдесетак људи. Наш посао је да омогућимо брже и боље везе са светом, али и да, у смислу подстицаја и других облика помоћи које држава има на располагању, понудимо помоћ. Ово што су ови људи направили, од чега живи неколико десетина породица на овом подручју, направили су својим радом, на месту на коме није било ничега. Управо то је врста ствари које држава треба да препозна као нешто чему треба да помогне. Сврха мог данашњег обиласка је, осим да се упознам са начином рада овог предузећа, да, као представник Владе, понудим помоћ једној жени предузетници која води цео овај систем и да будем, заједно са својим сарадницима, бољи канал, бољи линк ка институцијама које могу да помогну да овде ствари не само опстану, већ и буду боље у будућности, зато што видим да овим људима не мањка ентузијазма да се боре“, поручио је директор Канцеларије.

Како истиче Душанка Роглић, машински инжењер, власница предузећа које ради за све градове Србије, а у извоз је кренуло од пре три-четири године, тај део посла јако тешко иде и захтева много улагања, будући да је потребно доћи до свих сертификата.

„Не знам да ли сам добар руководилац, али знам да ме колеге поштују и цене, па имамо добру сарадњу унутар фирме. Мислим да и са купцима имам добар контакт у читавој земљи, то су моји пријатељи. Углавном излазимо у сусрет свима, али нам треба много више посла и, свакако, помоћ коју нам је г. Ђурић обећао. Посрнућемо ако немамо помоћ државе. Увек смо били изузетно друштвено одговорни, нисмо имали ни дана блокаде, све обавезе измирујемо редовно, али нам треба много више посла“, поручила је власница „Корала“.

У циљу помоћи предузећима попут овог, препорука директора Канцеларије је да се Привредна комора Србије ангажује као канал до купаца у иностранству, како би се произвођач повезао са људима у иностранству који су потенцијални купци и другим институцијама које нуде различите облике помоћи.

„То је оно што ја овом посетом конкретно могу да донесем овој фабрици, за коју желим да нагласим да има све раднике пријављене, што је добар пример одговорног односа према држави, и држава је у обавези да врати ту врсту односа“, истакао је Ђурић.         

       

 

 

        

Print Friendly, PDF & Email