Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је примио данас три млада суграђанина, победнике првог „SYMORG StartUp day 2016“. Двадесеттрогодишњи Краљевчани Никола Вулић, Петар Вилимоновић и Димитрије Јелић су SEEZER тим, који је развио иновативну друштвену мрежу за симултано снимање видео записа предњом и задњом камером мобилног телефона. Као награду за најбољи StartUp освојили су приступ и двонедељни боравак у највећем европском развојном центру у Берлину „Rainmaking Loft“.

SEEZER је српски StartUp пројекат који су на недавно одржаном такмичењу  на Златибору, у организацији Факултета организационих наука у Београду, за најбољи StartUp намењен светском тржишту из области ИТ, прогласили успешни директори и представници неких од највећих компанија и организација као што су Eurobank Србије, SBB, Телеком Србије, StartLabs Ventures, Coca-Cola Hellenic, ICT Hub, Nordeus, AmCham.

            Градоначелник Краљева је изразио велико задовољство што је разговарао са три млада момка која су, за само 23 године, постигла значајан успех у приватном предузетништву и, како су нагласили, имају визију да постану једна од светских водећих компанија из области ИТ, са представништвом у Србији, да смање незапосленост мотивишу младе људе за прве предузетничке подухвате, чиме ће допринети и свом граду и својој земљи.

„Они су осмислили фирму, имали добру идеју, направили одличан пројекат, показали пред независном комисијом – људима из приватног сектора, директорима успешних фирми, да је њихов пројекат најбољи. Мени је веома драго што су Краљевчани, што студирају, завршавају факултете – машинство, економију, графички дизајн, и што немају жељу да се запосле у јавном предузећу, јавној установи, Градској управи, већ желе да, кроз своју фирму, развијају себе, развијају предузетништво и запосле неке нове младе људе у овом граду.

Мислим да је ово одличан корак, прави пример, и град ће се трудити да им помогне да оду у Берлин и да тамо стекну нова знања, нова искуства, нове вештине, које ће применити када се врате у Краљево и да на крају створе једну успешну фирму на коју ћемо бити поносни сви ми заједно“, поручио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.       

 


         

Print Friendly, PDF & Email