На измаку још једне године обележене пандемијом вируса корона, градоначелник Краљева др Предраг Терзић је приредио пријем за привреднике односно предузетнике града Краљева који су током прошле и ове године најугроженијим суграђанима помагали да премосте тешке тренутке њоме изазване. Позив је упућен и предузећима која су значајна по приходу који остварују и по броју запослених

Према речима председника Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа Звонка Туфегџића, много се краљевачких предузећа одазвало да помогне социјално угроженим суграђанима сакупљањем донација, а учествовали су и у донацијама према здравственим радницима односно држави куповином уређаја односно преко потребних медицинских инструмената.

„Ово би требало да постане традиција, да сваке године, са привредницима који доносе порез, запошљавају људе, на крају године сумирамо резултате, чујемо љихове предлоге, заједнички делујемо на развој града и ново запошљавање”, рекао је Туфегџић, захваливши привредницима на сарадњи не само ове, већ и претходних година.

„У последње две године прошли смо кроз пандемију, која је од 2019. зауставила тренд раста и развоја привреде, али резултати крајем ове године показују да смо прошли ниво 2019. и да смо на овом нашем подручју четири одсто изнад тога – захваљујући вама. Наравно, нису сви подједнако имали проблеме у пословању у време пандемије, али свакако хвала свима који су се трудили и успели да заједнички превазиђемо проблеме и да овај град добије могућност да млади људи не одлазе из њега него да имају шансу и могућност да се овде запосле и да кроз своју струку напредују“, поручио је председник Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа захваљујући градоначелнику Терзићу на сарадњи са привредом града Краљева и честитајући презнике свима.

И 2021. година нас је онемогућила умногоме да живимо и радимо у складу са плановима, али је, ипак, и нешто добро донела. Краљевчани су показали своје најбоље у најтежим тренуцима – удружили су се, били солидарни, показали емпатију и своју хуману страну. Градоначелник Краљева им је на томе, како каже, и као човек и као градоначелник, неизмерно захвалан и то му улива наду „да можемо, и када нисмо у ванредним околностима, да заједно радимо и градимо свој град и помажемо једни другима“. Привреда града Краљева је, иако у тешкој ситуацији услед пандемије, била уз своје суграђане.

Градоначелник истиче и да је пре два месеца разговарано о плановима и инвестицијама града Краљева и како помоћи краљевачкој привреди.

„Ми већ неколико година ослушкујемо потребе привреде, раговарамо са привредницима и тражимо решења која су од значаја и за град и за привреду и, што је најважније – за све суграђане. Наш главни циљ је да се предузећа развијају, да што више људи добије посао“, рекао је Терзић наглашавајући да су привредници много помогли Граду и свим Краљевчанима за време пандемије те да је овај пријем прилика да им захвали и са њима разговара како даље унапредити сарадњу.

„Данашњи коктел је врста захвалности и Града и Регионалне привредне коморе, а ми ћемо од јануара наставити да радимо на побољшању начина живота свих Краљевчана“, поручио је први човек нашег града.

Градоначелник се осврнуо на претходне две веома тешке године, обележене пандемијом, али карактеристичне и за заједничке напоре државе, Регионалне коморе и привредника да очувају радна места.

„У претходне две године на територији Краљева не само да су очувана радна места, већ је и повећан број запослених. То треба да буде циљ свих нас – да запошљавамо људе, да фирме све боље резултате постижу и да сви заједно као локална самоуправа напредујемо, да на евиденцији службе за запошљавања имамо све мање незапослених и да кроз дуално образовање успевамо да деци омогућимо да, оног дана када крену у средње школе, знају где ће обављати праксу и где ће сутра бити њихово радно место. Мислим да ћемо сви заједно у томе и успети“, рекао је обраћајући се гостима Терзић истакавши да су се на коктелу окупиле краљевачке фирме чији су власници Краљевчани, али и оне чији су власници из других градова али су у Краљеву отворили своје погоне, као и фирме чији власници долазе из иностранства а које су запослиле Краљевчане.

Print Friendly, PDF & Email