Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је посетио Привредно друштво „Амига“ д.о.о. Краљево и са власницима фирме – Мирославом и Иваном Тлачинцем, обишао производни погон на Старом аеродрому.

Обилазак једног од лидера у сектору електромашинске делатности на нашим просторима, који своју робу пласира и у земље Европе и Африке, први је у низу градоначелникових посета најзначајнијим привредним субјектима града Краљева у циљу упознавања са стањем у краљевачкој привреди и њеним производним капацитетима

Градоначелник се, о производном процесу у овом приватном, породичном предузећу, информисао и у директном разговору са радницима у производњи. Од власника фирме је добио информације о садашњем пословању, али и о плану рада фирме која успешно послује и на иностраном тржишту. Посета градоначелника је била прилика и да се изнесу проблеми са којима се привредници суочавају у свом раду, као и мишљење шта локална самоуправа може да им помогне. Предложено је да се, за три-четири месеца, поново организује сусрет градоначелника и привредника и да се види шта је за то време урађено.

Након обиласка погона, организован је и састанак у управној згради, где је градоначелнику презентован досадашњи рад „Амиге“, изнети предлози и очекивања од локалне самоуправе.

У наредном периоду, градоначелник Краљева др Предраг Терзић ће  наставити обилазак краљевачких предузећа која се баве производном делатношћу и која запошљавају велики број радника.

       

       

       

          

          

          

          

           

           

Print Friendly, PDF & Email