„Позивам све грађане Краљева, све привреднике, оне људе који имају љубави, а и нешто новца, да дају прилог како бисмо коначно могли да решимо Данилов проблем, а његов живот учинимо значајнијим и бољим“, апеловао је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, приликом посете Данилу Јованову у његовом дому.

За куповину хидрауличне степенишне платформе, која ће Данилу омогућити да, иако у колицима, сам излази из свог стана на другом спрату стамбене зграде, од потребних 2.400.000 динара, до сада је сакупљено 1.425.000 динара. 

Градоначелник је истакао да град има обавезу да помаже својим грађанима којима је помоћ неопходна, као што је то Данило Јованов – шампион, неко ко се годинама јако успешно бавио спортом, али је доживео трагедију. Ипак, Данило је наставио да се веома успешно бори и такмичи у разним спортовима у конкуренцији квадриплегичара.

„На нама као граду и свим његовим грађанима јесте да нађемо начин да помогнемо Данилу како би његов живот био квалитетан. Управо због тога град Краљево је решио да помогне Данилу скромним новчаним прилозима“, рекао је градоначелник, који је, у име града, подржао хуманитарну аукцијску продају дресова славних спортиста – кошаркаша, одбојкаша, фудбалера…

Један од тих дресова – олимпијски дрес Крушевљанина Александра Митровића, великана српске одбојке, великог спортисте и изузетно доброг човека, којим је он подржао акцију, Данило је поклонио градоначелнику Терзићу.

„За мене је ово изузетан, посебан дан. Посета градоначелника за мене је велика част. Најискреније, од срца, захваљујем на искреној подршци и вас новинара и са свих страна, која у овој ситуацији много значи. То мене јача и даје ми снагу која ми је преко потребна. Срце ми је пуно…. Та рампа мени ће значити живот“, поручио је Данило Јованов.

 

Динарски рачун на који сви који су у прилици могу да уплате новац за помоћ Данилу Јованову, број 275 001045223666494, отворен је код Societe Generale банке.

 

          

         

 

 

Градоначелник о накнади за прворођену децу                                                  04.08.2016.

 

 

Поступајући по притужби једне грађанке упућеној Одељењу за друштвене делатности Градске управе града Краљева, заштитник грађана града Краљева је покренуо иницијативу за измену Одлуке о праву на једнократну новчану помоћ за прворођено дете, на основу које мајке са пребивалишта на територији града Краљева за прворођено дете добијају једнократну новчану накнаду. Измена се односи на то да се, у случају када жена у првом порођају роди двоје или више деце, свако дете сматра прворођеним дететом.

У вези са тим, градоначелник Краљева др Предраг Терзић каже:

„Градско веће ће на некој од наредних седница прихватити ову иницијативу и надам се да ће донети позитивну одлуку која ће обухватити више деце уколико се ради о близаначкој трудноћи. Након тога тај предлог одлуке ће ићи на даље разматрање на седницу Скупштине града Краљева. Уколико се већина одборника определи да подржи нови предлог одлуке, доћи ће до промене нормативних аката у овој области и све мајке, без обзира колико деце роде у првој трудноћи, имаће новчану помоћ за свако дете“.

Градоначелник сматра да град за помоћ породиљама издваја онолико новца колико је у могућности.

„Залажем се за то да та материјална средства буду знатно виша, али ћемо се ипак кретати у границама својих буџетских могућности“, рекао је први човек града.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email