Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић данас је обиласком Јавног комуналног предузећа „Пијаца“ кренуо у обилазак предузећа чији је оснивач град Краљево. Како је у својој изјави истакао веома је важно обићи сва предузећа чији је оснивач град да би се као градоначелник града Краљева упознао са њиховим пословањем и свим проблемима које имају.           
            ЈКП „Пијаца“је изузетно важно предузеће, јер се по речима градоначелника тамо све дешава.Ту се види са колико новца грађани располажу, како се тргује,
шта се нуди, а шта се купује,поготову данас кад је петак, пијачни дан, некада је пијаца била испуњена до последњег места.           
            За сваку је похвалу што је руководство овог предузећа због пада прихода извршило рационализацију броја запослених и расхода истакао је градоначелник и нагласио да је данас обишао робну ,зелену и млечну пијацу, да су услови за рад на млечној пијаци на високом нивоу и да људи могу бити сигурни да купују хемијски и бактериолошки исправне производе.На зеленој пијаци људи могу да купе најважније производе, воће и поврће, робној различит
е производе по повољним ценама, а ниске цене тезги одржавају социјални мир у нашем граду.      
            Директор ЈКП “Пијаца“ Драган Вулић је истакао да годинама уназад цене закупа тезги нису мењане и да за тезге на великој пијаци закуп износи 4 500 динара на месечном нивоу, на малој пијаци „Борјак“ 2 000 динара.Ове године је издато 825 тезги, мада је капацитет ЈКП“Пијаце“ 1 000 тезги. По речима директора Вулића ово предузеће издаје и 215 локала, али има проблема са наплатом и дугови од стране закупаца, као што је свима познато, су велики.Са падом прихода смањен је и број запослених, па сада ЈКП“Пијаца“ има 77 радника.

 


          

Print Friendly, PDF & Email