На дневном реду сутрашње, девете по реду седнице градске скупштине неће се наћи предлог одборничке групе „Нова Србија“ да теме о којима ће се расправљати буду допуњене тачком „Декларација против системског и систематског културног геноцида који се спроводи на програмима електронских медија са националном фреквенцијом“, одлучили су на данашњој 20. редовној седници већином гласова чланови Градског већа.

            Према речима градоначелника Драгана Јовановића, постоји свест да смо сви преплављени садржајем који је, како је рекао, испод сваког нивоа и трује, не само одрасле, него и децу.

            – Као локална самоуправа ми немамо никакве ингеренције, нити можемо постављати услове телевизијским кућама које су комерцијалног типа да тако нешто не раде. Можемо да донесемо мишљења да смо против тога, али немамо право да се мешамо у послове који су у ингеренцији Републичке радиодифузне установе – рекао је градоначелник Јовановић.

Чланови Градског већа нису усвојили ни предлог одборничке групе „Покрета за Краљево“ да се у предложени дневни ред седнице буде уврсти тачка „Одлука о помоћи власницима станова у 50 објеката колективног становања“. Према објашњењу Милуна Јовановића, заменика градоначелника, било би неправедно да се помоћ определи само за оне скупштине станара које се у сличним ситуацијама обраћају органима локалне самоуправе, а осталима не, па је препорука свим власницима станова да овакве и сличне проблеме решавају удруживањем и конкурисањем код Општинске стамбене агенције.

Чланови Градског већа донели су решење о дотацији Кајакашком клубу „Ибар“ у износу од 80.000 динара за финансирање дела трошкова учешћа такмичара клуба на такмичењима која су, уједно, провера кандидара за репрезентацију Србије.

– Кајакашки клуб најбољи је у Србији, а њихов тренер проглашен је за најбољег тренера млађих категорија и због свих услуга које постижу мислимо да дотација за њихово учешће на предстојећем државном првенству у Бајиној Башти предстваља прави подстрек за још веће успехе – оценио је градоначелник Драган Јовановић.

Он је, на постављено новинарско питање које се односило на расподелу половине средстава намењених емдијим из овогодишњег буџета подсетио да одлуку о томе не доноси Градско веће, већ да је она у надлежности градоначелника.

– Дат је рок да до 16. априла сваки од локалних медија предложи по једног кандидата за радно тело које ће оцењивати пројекте намењене замишљеном будућем појектном финансирању медија. Док такав начин не заживи, за финансирање до јуна, надам се да ћемо ускоро постићи неки договор – речи су градоначелника Јовановића.

На Градском већу није било дискусије о предлозима одборничке групе „Покрета за Краљево“ за допуну дневног реда сутрашње седнице који су се односили на враћање цена Јавно енергетског предузећа „Топлана“ на ниво пре последњег поскупљења и о одлуци којом се не дозвољава повећање цене воде привредним субјектима и грађанству.

– Од известиоца смо чули да за овај други предлог нема чак ни правног основа, зато што поскупљења воде нема ни у најави у виду захтева, а што се се тиче враћања цена услуга грејања, сви инвестициони програми ЈЕП „Топлана“ прављени су на основу те нове, више цене и сада би било немогуће тако нешто урадити – оценио је градоначелник подсетивши да град на то обавезује и уговор са немачком Разввојном  банком KFW .

 
 
 

Print Friendly, PDF & Email