"Green Games" такмичење за најбољу видео игру са еколошком поруком, које је за основце и средњошколце Србије организовало удружење Октопус, званично је почело 22. маја.
Више од 60 градова и општина Републике Србије учествује са својим тимовима у овом такмичењу. Град Краљево ће представљати тимови Уметничке и Шумарске школе.
На званичном сајту http://www.greengames.rs/ до 25. јуна биће постављени сви радови ученика који су, уз менторску помоћ професора, током претходних пет месеци осмислили решења за видео игру.
Гласање за најбољу видео игру са еко-поруком осмишљено је тако да сви грађани, од 25. јуна до краја септембра, путем СМС порука могу да гласају за своје фаворите и подрже кандидата из своје општине. Средства прикупљена преко СМС порука са Теленор мреже намењена су даљем образовању талентованих информатичара "Green Games"  такмичења и биће уручена победничком тиму.
Победници "Green Games"  такмичења биће проглашени у новембру ове године, а сви учесници имају додатну мотивацију јер се такмиче за свој тим и за свој град. Победнички тимови, поред личних награда, освојиће и рециклажне роботе за град или општину из које долазе.
Такмичење "Green Games" , у оквиру кампање „Знањем за одрживи развој", организује се под покровитељством Министарства заштите животне средине, рударства и просторног планирања, Министарства просвете и науке, ИСЦ – Института за одрживе заједнице, Амбасаде САД, УСАИД, компаније Теленор, ОЕБС-а, Прогрес/УНОПС као и Сталне конференције градова и општина.
 
                                      

Print Friendly, PDF & Email