Концерт пријатељске подршке грађанима Краљева, погођеним земљотресом, одржали су  млади из Русије. Чланови фолклорног одељења КУД "Златна капија" из Москве, под руководством Наталије Артјомове-Викторнове, Краљевчанима  се представио сплетом песама (руских традиционалних, духовних и српских) и игара. Они су полазници школе уметности из Москве. Учесници су многих локалних и међународних такмичења и фестивала, добитници бројних награда, победници међународног такмичења "Москва – састанак пријатеља".
Чланови КУД-а су били учесници десетодневног ИИ међународног омладинског едукативног кампа "Сабор 2011", који је ове године одржан у Бањи Јунаковић код Апатина, у организацији Удружења ратних ветерана српских земаља "Патриотски фронт" и Покрета младих Бачка Паланка.
Поводом концерта данас су представнике гостију из Русије примили Сретен Јовановић, заменик председника Скупштине града Краљева и Бранко Капларевић помоћник градоначелника града Краљева. Они су се захвалили гостима и истакли да су култура и спорт увек на првом месту приликом успостављања контакта између две земље а да након тога следи сарадња и на свим другим нивоима.
Домаћини и организатори концерта у Краљеву су град Краљево и Културни центар "Рибница".
 
 

Print Friendly, PDF & Email