Хуманитарни турнир „Заједно за WABA лигу”, организован за краљевачке „малене“, отворили су градоначелник Краљева др Предраг Терзић и наша, олимпијском бронзом окићена, кошаркашица Невена Јовановић.

У фискултурној сали ОШ Јово Курсула, у игри „5 на 5“, окупило се осам кошаркашких екипа, које су се, уплатом котизације од 5.000 динара, прикључиле акцији помоћи прволигашком Женском кошаркашком клубу Краљево да прикупи неопходна средства за учешће у међурегионалној женској – WABA лиги.

На терену се овог викенда такмиче екипе канцеларија за младе из Краљева и Трстеника, омладине СНС из Краљева и Чачка, краљевачке Комуналне полиције, Рукометног клуба Слога Краљево, фирме ЕуроАуто, УО ЖКК Краљево.

Акцији су се, уплатом, прикључили и други хумани и друштвено одговорни појединци, организације и предузећа, иако не учествују у кошаркашком надметању.

Градоначелник је изразио велико задовољство што „момци помажу девојкама“, подсетивши их на обавезан фер-плеј.

Присуством на турниру организованом за помоћ играчицама клуба у којем је прве кораке направила и сама, Невена је пружила немерљиву подршку развоју женске кошарке у Краљеву, дајући пример освојеним медаљама.

Организатор хуманитарног турнира је Канцеларија за младе града Краљева, уз подршку града Краљева и у сарадњи са ЖКК Краљево.

     

Print Friendly, PDF & Email