Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i koordinator Vlade za pomoć Kraljevu prisustvovao je početku isplate finansijske pomoći za sanaciju stambenih objekata sa oštećenjima četvrte i pete kategorije po 100.000 i 120.000 dinara u ekspozituri Banke Inteza u Kraljevu.
Ministar Milan Marković je rekao da je ideja da građani od tog novca plate projekte sanacije i da im ostane dovoljno novca da plate radnike. On je pozvao građane koji imaju overen zapisnik komisije o kategorizaciji oštećenja da se jave kriznom štabu kako bi što pre podigli novac i započeli izradu projekta sanacije.
Marković je podsetio da je za prve tri kategorije počela podela građevinskog materijala, a da će vlasnici tih kuća dobiti i adekvatnu novčanu pomoć.
On je najavio da che početkom sledeće sedmice biti provereno kako napreduju radovi za izgradnju temelja za montažne kuće.
Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simoviž je ukazao da građani kojima je potrebna finansijska pomoć za sanaciju kuće treba da ponesu kopiju zapisnika o proceni štete, ličnu kartu i dostave broj tekućeg računa.

 
 

Print Friendly, PDF & Email