Конференција за новинаре била је прва активност у реализацији пројекта вредног 1.533.520 динара – „Изградња рекреативног амбијента у Борићима“, за који је град Краљево, у сарадњи са Канцеларијом за младе, на конкурсу, добио средства од Министарства омладине и спорта РС. Учешће града у пројекту, који мора да се заврши у року од осам месеци, износи 240.000 динара.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић и координатор Канцеларије за младе Никола Радевић најавили су изградњу 65 метара трим стазе и постављање теретане на отвореном у Борићима на Ратарском имању, у непосредној близини Основне школе „Браћа Вилотијевић“ и Пољопривредно-хемијске школе „Др Ђорђе Радић“.

Радовић је нагласио да овај пројекат треба да допринесе свим спортистима и рекреативним спортистима да на Борићима тренирају у бољим условима.

Градоначелник је најавио да ће у ребалансу буџета иницирати одлуку којом би се омогућило проширење стазе на 100 метара, како би она у потпуности допринела сврси пројекта.

 „Надам се да ћемо направити још оваквих спортских објеката, а од грађана очекујем да правилно вежбају, чувају справе и воде рачуна о нашој околини“, рекао је градоначелник приликом представљања пројекта којим се стварају услови за промоцију и упражњавање здравих и безбедних стилова живота младих на подручју нашег града.

Циљ пројекта је побољшањење услова за бављење рекреативним и спортом уопште, као и стварање услова да млади квалитетно проводе слободно време. 

 

 

           

Print Friendly, PDF & Email