Град Краљево обезбедио је нову цистерну за ЈКП „Водовод“ која ће бити од изузетног значаја за све суграђане, поготово мештане сеоских подручја, током летње сезоне када су суше честа појава. Такође, ово краљевачко јавно комунално предузеће издвојило је средства из свог буџета за набавку осам возила, а ускоро ће постати богатији и за два нова камиона.

Фото: Принтскрин РТВКВ

Како је појаснио градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, током летњих месеци Град је морао да обезбеђује цистерне за села која имају слабо снабдевање водом, тако да су једна или две цистерне стално биле заузете како би била допремљена вода до Буковице, Цветака и осталих места из којих су се грађани обраћали молбом за помоћ.
„Трудили смо се да помогнемо и суседним локалним самоуправама у ситуацијама када они нису имали довољно воде и ја захваљујем руководству ЈКП „Водовод“ које је имало разумевања за наше грађане“, изјавио је Терзић, истакавши да је куповина ове цистерне била неопходна јер су потребе грађана увек на првом месту.
Како је битно да се већ сада направе договори шта треба градити наредне године, o томе колико километара канализационе и водоводне мреже је планирано да се изгради у овом мандату, први човек Краљева разговараo je и са председницима месних заједница.
Терзић истиче да, осим набавке нових возила и машина, важно је да се ради и на одржавању постојећих водоводних мрежа.

„Већ неколико месеци разговарам са председницима месних заједница у погледу њихових потреба за израдњoм канализационе и водоводне мреже. Након разговора са представницима ЈКП „Водовод“, следе и договори са представницима Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта „Краљево“ како бисмо све потребе мештана Краљева, живели они у градском, приградском или сеоском подручју, успели да уврстимо у нови програм уређивања за 2022. годину“, нагласио је градоначелник.

Према речима в.д. директора ЈКП „Водовод“ Александра Протића, Град је кроз субвенцију издвојио скоро 12.000.000 динара за обезбеђивање цистерне од осам кубика.
Како је појаснио, с обзиром да су претходних година већ имали великих проблема са пијаћом водом у сеоским подручјима због све топлијих лета, како би спремно дочекали наредну сезону обновили су и возни парк.
„Уз подршку Града, ЈКП „Водовод“ је учинио напоре како би обновио и комплетан возни парк са тзв. карго програмом. То је укупно осам возила која служе за раднике односно за хитне интервенције одржавања наше постојеће мреже“, изјавио је в.д. директора.
Протић је захвалио градоначелнику др Предрагу Терзићу и заменику градоначелника Вукману Ракочевићу који су присуствовали примопредаји и који су увидели потребу за набавком нове цистерне.

Print Friendly, PDF & Email