У циљу реализације Посебног програма опремања основних и средњих школа опремом и реквизитима у оквиру затворених простора – великих и малих спортско школских сала, Савез за школски спорт Србије донирао је спортске реквизите краљевачкој Основној школи „Светозар Марковић“. Ради се о значајној донацији у виду лопти за одбојку, рукомет, фудбал и кошарку, мрежи за одбојку, головима и кошаркашким обручима…

Председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић, руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић и генерални секретар Савеза за школски спорт Србије Борис Томић, са сарадницима, обишли су Основну школу „Светозар Марковић“ и донирану опрему.

„Савет за школски спорт Србије годинама успешно сарађује са Школском управом Краљева, Градском управом и Спортским савезом града Краљева“, подсетио је председник Привременог органа града Краљева.

Терзић је истакао да ће спортски реквизити сигурно много значити малишанима ове краљевачке основне школе, као и да се, кроз донације опреме за наставу физичког васпитања, омогућава да се деца усмере на спорт и развију здраве навике.

Како је појаснио генерални секретар Савеза за школски спорт Србије Борис Томић, под покровитељством Министарства спорта Републике Србије, Савез је Основној школи „Светозар Марковић“ донирао један комплет опреме који садржи два рукометна гола и две кошаркашке табле, одбојкашку мрежу и лопте за одбојку, рукомет, фудбал и кошарку.

„Пројекат који се односи на бесплатно бављење спортом намењен деци од првог до четвртог разреда основне школе Савез спроводи већ пуних десет година и драго ми је да је Град Краљево препознао значај оваквог пројекта“, поручио је Томић.

Директорка ОШ „Светозар Марковић“ Драгана Лазовић нагласила је да је донирана опрема изузетно вредна за њихову установу, а радост деце је више него очигледна.

„Осим спортске опреме, врло је важна обнова подних облога у учионицама, вредности 5,4 милиона динара, а која је обезбеђена средствима из градског буџета. Након 65 година, ове школске године, први пут су обновљени односно реконструисани подови у овој установи, што је врло битно не само због естетског изгледа, већ и из здравствених разлога“, истиче директорка.

Print Friendly, PDF & Email