У оквиру својих едукативних активности, Савет за безбедност саобраћаја града Краљева организовао је данас кампању „Пази, деца“ којом су, на три локације у граду, возачи упозоравани на безбедност деце у саобраћају и на поштовање саобраћајних прописа.

За пунктове на којима су припадници полиције, активисти Савета за безбедност саобраћаја и ученици Електросаобраћајне школе, делили едукативне флајере, изабрана су места испред основних школа у приградским насељима Берановац и Жича и у близини неколико средњих школа у Доситејевој улици.

Циљ ове акције је да возаче моторних возила подсети да је почела нова школска година и да их упозори да Закон о саобраћају ограничава брзину кретања моторних возила у зони школа на 30 километара на час (кm/h), а ван насељеног места до 50 километа кm/h.

Према речима Горана Вуковића из градског Савета за безбедност саобраћаја, то је учињено и постављањем нове саобраћајне сигнализације у зони школа.

Тим мерама још увек нису обухваћене све школе на територији општине, али ће, како је најављено, током наредних неколико месеци све школе добити идентичну саобраћајну сигнализацију за успоравање саобраћаја у близини основних и средњих школа.
 
 

Print Friendly, PDF & Email