Признања „Капетан Миша Анастасијевић“, и ове године, свечано су додељена у ММЦ „Кварт“ у Краљеву. Награда која носи име познатог српског трговца, задужбинара и добротвора из 19. века, додељује се већ 15 година по регионима, док се републичка манифестација доделе признања организује сваке године на празник Благовести у Матици српској у Новом Саду.

Ово својеврсно оцењивање и вредновање предузетничког стваралаштва организује се у оквиру пројекта Пут ка врху“, који је настао пре 15 година, са основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије. Установљено признање – плакета и златник са ликом Капетана Мише, уметничко су дело Љубише Манчића, академског вајара из Београда. Носиоци пројекта су компанија „Медиа Инвент и Новосадски и Београдски универзитет, а стручну помоћ у његовој реализацији дају Привредна комора Војводине и привредне коморе Србије и локалне самоуправе, у овом случају РПК Краљево и град Краљево.

Признање је додељено за 21 привредни и друштвени субјекат са подручја које покрива Регионална привредна комора Краљево, који се истичу у предузетништву и стваралаштву. Одлуку је донео жири, којим је председавао проф. Радован Пејановић са Универзитета у Новом Саду, а кога су чинили истакнути привредници, новинари, професори.

            У име града домаћина, награђене и госте је поздравио председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић, који је уручио и део награда, уз  Перу Зупца, песника и члана жирија, Звонка Туфегџића, генералног секретара РПК Краљево, и Владу Маркановића, директора „Медиа Инвента“.

Међу добитницима награда нашли су се и појединци и предузећа са територије града Краљева односно Рашког округа: Небојша Симовић, начелник Рашког управног округа – за несебичан допринос развоју предузетништва у Региону, предузеће ГИР, Адрани – за квалитет производње и извозне резултате, предузеће „Термоинвест, Шумарице – за најбољи породични бизнис у Региону, архимандрит др Тихон Ракићевић, игуман Манастира Студенице – за бригу и одржавање уметности, културе и духовности Студенице, Гимназија Краљево – за високе домете у образовању и васпитању младих, Весна Мраковић-Јокановић, национални директор Фондације СОС Дечја села Србије – за хуманост и професионализам у раду са децом, Горан Шљивић, фоторепортер „Вечерњих новости“ – за континуитет у раду и културу комуникације.

Присутне је поздравио Велимир Илић, министар без портфеља задужен за ванредне ситуације, који је добитник признања за свеукупни допринос изградњи просперитета у Региону и Србији.

У име свих добитника, захвалила је мр Сања СимићЛарсон, генерални директор „Pureberry Fruits Ruges SAS“, нај жена у бизнису Рашког и Моравичког округа 2015. године.

У краћем уметничком програму наступили су ученици краљевачке Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

Добитици признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за Рашки и Моравички округ>>>>

        

 

Print Friendly, PDF & Email