Поводом празника, градоначелник Краљева Томислав Илић, са сарадницима, приредио је коктел за краљевачке привреднике у свечаној сали Градске управе града Краљева. Како је истакао, то је прилика да се у неформалном разговору види који су проблеми који муче привреднике и шта локална самоуправа може да учини за њих, да се увиде пропусти из претходне године, како се грешке не би понављале у 2016. години. Градоначелник је захвалио привредницима што су дошли, нагласивши да су они људи који запошљавају највећи број Краљевчана.

„Надам се да ћемо више сарађивати у 2016. години. Моја врата, али и врата начелника Рашког управног округа Небојше Симовића, народног посланика Зорана Бојанића, мог заменика Милуна Јовановића, председника Скупштине Сретена Јовановића, увек су вам отворена за сваку сарадњу. Ми, као локална самоуправа, свакако морамо да вам помогнемо. Надам се да ћемо боље сарађивати, да ћемо неке грешке исправити и потрудити се да вам изађемо у сусрет. Пре свега мислим на комунално опремање појединих локација. Прошле године смо имали издвајање из буџета за ту намену, а ове године имамо и нову ставку – за рурални туризам, за шта ћемо издвојити знатна средства из буџета града“, поручио је градоначелник.

Према речима Радојка Јанића, власника предузећа „Радијатор инжењеринг“ и представника Клуба привредника „Иницијатива 2012“, иза краљевачких, али и других привредника, остала је једна тешка година, неколико фирми је затворено, много се тешко радило. Како је истакао, краљевачки привредници нису имали никакве повластице, субвенције, а задесиле су их и поплаве.

„Очекујемо много више од ове године. „Иницијатива 2012“ и краљевачки привредници ће мало енергичније наступити ове године и на нивоу привреде и економије, али и у политичком делу, тако што ћемо се потрудити да наши представници уђу у власт“, изјавио је Јанић.

Обе стране су се сложиле да у овој години треба више заједничким снагама радити, како би се упослио што већи број људи у нашем граду.  

 

               

Print Friendly, PDF & Email