Генерал-мајор Дебра Ешенхрст, командант Националне гарде Охаја  у пратњи припадника Војске Србије  састала се са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем, с којим је обишла и донирала компјутерску опрему  за Основну школу „Светозар Марковић", која је оштећена у земљотресу у октобру прошле године.
– Краљево је пример како војске САД и Србије сарађују са цивилним становништвом и како оружане снаге у тешким околностима могу бити од помоћи грађанима. Велико ми је задовољство што се баш у нашем граду сарадња између две армије продубљује – нагласио је градоначелник Симовић.
Генерал Ешенхрст истакла је да ће 35 припадника Националне гарде заједно са српским војницима наредне године реконструисати оштећену фискултурну салу Основне школе „Светозар Марковић".
– Драго ми је што можемо да помогнемо у обнови Краљева после земљотреса. Надамо се да ћемо већ крајем следеће године имати обновљену салу у којој ће деца наставити да тренирају. Очекујем и да војници који буду радили на поправкама стекну нова пријатељства са Краљевчанима – рекла је генерал-мајор Ешенхрст.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email