Представници компаније „Леони“, са генералним директором „Леони Србија“ Пјерлуиђијем Гионеом на челу, презентовали су потребе везане за запошљавање у краљевачкој јединици компаније представницима градова и општина из окружења.

Поздрављајући госте, градоначелник града Краљева др Предраг Терзић истакао је да у фабрици „Леони“ већ ради 3.800 Kраљевчана, а увећање броја запослених представља резултат заједничког рада у селекцији кандидата и проналаску нових радника ове немачке компаније, краљевачке Филијале Националне службе за запошљавање и града Kраљева.

Како је подсетио, у периоду транзиције у Краљеву су престале да постоје велике краљевачке фирме – Фабрика вагона, „Магнохром“, „Kаблар“, „Јасен“, „Аутотранспорт“, а у многим породицама није било ниједног запосленог радника јер је без посла остало 16.700 радника.

„Захваљујући председнику Србије Александру Вучићу и великим компанијама – „Леони“ и „Еуротај“, али и запошљавању у домаћим предузећима, посао је у претходних пет година добило више од 7.000 Краљевчана. Када говоримо о новозапосленима, захваљујући „Леонију“, ради чак и троје људи из једне породице, а запошљавањем толиког броја људи расте и буџет тих породица и буџет града Kраљева“, појаснио је Терзић, па додао да поред наших суграђана у овој компанији има и радника из околних локалних самоуправа.

Он очекује да ће још Краљевчана, али и људи из околних градова и општина, добити посао у овој фирми, како они који су млади и који су тек завршили школовање, тако и они старији, јер у „Леонију“ не раде само људи од 20, 30 година, већ су посао нашли и они који имају 40 и 50 година.

„Није неопходно да имате завршену средњу техничку школу или факултет, потребно је да желите да учите и да желите да радите. Ако сте такви, ви сте добродошли у ‘Леони’“, истакао је градоначелник Краљева, па изразио наду да ће и градови и општине у окружењу заједно радити на промовисању рада у овој компанији.

„Циљ нам је да заједно, градови и општине, Национална служба за запошљавање и компанија „Леони“, допринесемо увећању броја зарада, а сви ћемо имати бенефите јер ће наши буџети по основу пореза на зараде да расту и моћи ћемо да градимо више путева и више метара канализационе и водоводне мреже“, изјавио је градоначелник па нагласио:

„Важно је да сви заједно озбиљно схватимо задатак проналаска нових радника, да схватимо да смо партнери и да спојимо жељу наших људи да раде са потребом компаније „Леони“ да запосли људе и да на тај начин сви заједно напредујемо.“

Какви профили људи су потребни и који је план запошљавања у наредном периоду, појаснио је генерални директор компаније „Леони Србија“ Пјерлуиђи Гионе. Како је рекао, презентација односно пројекат сарадње између компаније „Леони“, Града Kраљева и Националне службе за запошљавање има за циљ промоцију компаније и њихове потребе за запошљавањем.

„Након званичног отварања фабрике следи проналазак људи који ће у њој радити. Потребни су нам нови радници, тако да сте добродошли да се пријавите“, поручио је Пјерлуиђи Гионе свима који траже посао и додао: „Данашња презентација је једно у низу представљања која ћемо имати и у околним општинама и градовима, јер се наше ангажовање по питању запошљавања не зауставља у Kраљеву.“

Према његовим речима, сам пројекат може да варира у складу са тржиштем и захтевима самог производа и купаца, а пројекти могу доћи до фаза када компанији треба и већи број запослених од тренутног тако да се ради на запошљавању. Како је изјавио, потребе компаније су се удвостручиле у односу на прошлу годину и потребно им је и више од 2.000 радника у овом тренутку.

Гионе је нагласио да ће успешну сарадњу са градоначелником Терзићем односно са Градом наставити даљим активностима које ће допринети даљем проналаску запослених.

Скупу су, поред градоначелника Краљева др Предрага Терзића, присуствовали и представници градова Чачак и Крагујевац, општина Врњачка Бања и Кнић, представници Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа, Националне службе за запошљавање – Филијала Краљево, Филијала Чачак и Филијала Крагујевац, Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта Краљево, Одељења за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне делатности и Службе за управљање пројектима и локално-економски развој Градске управе града Краљева…

Print Friendly, PDF & Email