На вечерашњој конференцији за новинаре градоначелник Краљева Љубиша Симовић је најавио да од сутра почиње исплата помоћи за грађане чији су објекти сврстани у 4 и 5 категорију оштећења. Он је напоменуо да је до данас прегледано 6098 објеката од којих је за рушење предвиђено 379 објеката, и да се од данас улази у завршну фазу систематског односа према санацији, у смислу постављања објеката и у смислу санације оних објеката за које је предвиђена опсежна санација уз пројекат санације.
По речима Градоначелника да се озбиљно улази у ову фазу потврђује и долазак експерата из Инжињерске коморе, Ципа, факултета из Београда и Новог Сада који су са собом довели и велики број инжињера са лиценцом.
Новинарима су се обратили и професор Драгослав Шумарац, председник Инжињерске Коморе Србије, Милутин Игњатовић директор саобраћајног института Цип, Снежана Маринковић, продекан за науку Грађевинског факултета у Београду, професор Властимир Радоњанин и професор Ђорђе Ладиновић са Грађевинског факултета у Новом Саду. Они су истакли да су преузели да ураде пројекте за санацију зграда за колективно становање и да ће грађани морати да буду стрпљиви јер пројекти санација стамбених зграда морају да се ураде уз све мере стручности да би се избегле евентуалне грешке.
 
 

Print Friendly, PDF & Email