На данашњој конференцији за новинаре градоначелник Краљева Љубиша Симовић са помоћницима градоначелника упознао је новинаре и грађане упознао са предлогом Буџета за 2012 годину, о инвестицијама у граду Краљеву, о јубиларним наградама и о препорукама Државне ревизорске комисије. Градоначелник Краљева  је рекао да је предлог Буџета за 2012. годину највећи до сада и да је планирана реализација великих инвестиција од којих  две највеће, изградња Спортске хале у Рибници и мост преко Ибра у Скопљанској улици са приступном саобраћајницом, износе готово милијарду динара.
Говорећи о преносу новчаних средстава за јубиларне награде у просвети за 2009. и 2010. годину од којих је већина од 13 милиона пребачена школама, градоначелник је рекао да се чека захтев Електорсаобраћајне школе да би се исплатило и преосталих 1,5 милиона.
Препоруке из извештаја Државне ревизорске комисије за ревизију завршног рачуна за 2010. биле су такође прокоментарисане на данашњој конференцији за штампу, а Симовић је рекао да у овом извештају нема случајева ненаменског трошења средстава, али да има препорука шта треба у процедуралним поступцима отклонити. Он је издвојио да је највећа примедба то да треба организовати интерну ревизују што је и најавио да ће то у врло кратком временском периоду бити исправљено запошљавањем стручног лица за ове послове.
 

Print Friendly, PDF & Email