Прва, конститутивна, седница Савета за безбедност града Краљева, којом је председавао градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, одржана је данас.

Савет чине члан Градског већа, начелници Градске управе, Полицијске управе и Одељења полиције Краљево, председници и представници Основног, Вишег и Прекршајног суда, представници Основног и Вишег тужилаштва, директорке Дома здравља и Центра за социјални рад, начелници Школске управе и Службе за хитну медицинску помоћ, председница Савета за родну равноправност града Краљева и координатор Канцеларије за младе Градске управе града Краљева. Заменик председника Савета је начелник Полицијске управе Марко Јордовић.

Како је истакао градоначелник, сви чланови Савета радиће бесплатно, без икакве надокнаде.

На данашњој седници, у циљу ефикаснијег рада, формиран је и ужи састав Савета, који ће бити оперативно тело које ће се састајати релативно често и давати препоруке ширем саставу Савета за доношење одлука.

„Задатак Савета за безбедност је да превентивно делује у области безбедности, на смањењу безбедносних ризика, побољшању безбедносне ситуације у граду Краљеву. Веома је важно да, као град, имамо овакво тело јер ће оно утицати на то да се безбедносни ризици, који су многобројни, смање – од проблема проституције, великог броја уживалаца лаких и тешких дрога, проблема којих имамо у одређеним деловима града, ексцеса током викенда, мислим првенствено на туче, на изазивања буке и друга ремећења јавног реда и мира. Из тог разлога, Полицијска управа, Тужилаштво, судови и Градска управа ће заједно радити на превентивном отклањању ових проблема. Наравно, сваки од ових органа наставља своје деловање. Ово је пут за координацију деловања, за умрежавање, за сарадњу ради превенције, како до проблема, у овој мери у којој долази, не би долазило у будућности“, рекао је председник Савета за безбедност града Краљева, градоначелник Краљаве др Предраг Терзић.

 

         

Print Friendly, PDF & Email