Популарни српски репрезентативац и плејмејкер турског Ефеса – Краљевчанин Василије Васа Мицић добио је свој терен у родном граду. У оквиру чувене друштвено одговорне акције компаније Mozzart „Сто терена за једну игру“, 92. терен је свечано отворен у Краљеву. Након терена посвећеног Ненаду Крстићу, Краљевчани су од ове компаније добили и терен посвећен Василију Мицићу.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је истакао да у нашем граду, који је несумњиво град спорта, функционише неколико добрих кошаркашких клубова и да су из Краљева потекли и Сретен Драгојловић, Дуци Симоновић, три NBA играча – Владе Дивац, Милош Бабић, Ненад Крстић, а да ћемо можда добити још једног Краљевчанина у најбољој лиги на свету – Василија Мицића. Градоначелник је списку играча и тренера којима се Краљево прославило и широм света додао и Кимија Богојевиће, а подсетио да је у нашем граду одрастао и Божа Маљковић. Услед свега тога, како је рекао, оправдано је очекивати да Краљево добије још један терен.

„Терен поосвећен Ненаду Крстићу је већ годинама место где се игра одличан баскет. Уверен сам да ће тако бити и на терену у дворишту Основне школе „Светозар Марковић“. Захваљујем у име свих младих и старих Краљевчана који ће овде проводити време. Надам се да ћемо наставити да сарађујемо са компанијом Mozzart, са којом је сарадња била одлична. Очекујемо и трећи терен у Краљеву“, поручио је градоначелник др Предраг Терзић, који је, поред захвалнице за „промоцију спорта међу младима“, на поклон добио и потписани дрес Василија Мицића.

Љубитељи кошарке у гарду на Ибру имали су прилику да се фотографишу са актуелним MVP финалног турнира Евролиге, као и пехаром који је у мају ове године понео након спктакуларног финала, пред препуном београдском „Штарк ареном“, током којег је тим Ефеса довео до трона Европе. Мицић је изванредну каријеру градио у екипама Мега Визуре, Бајерна из Минхена, Црвене звезде, турског Тофаша и литванског Жалгириса, а сву раскош талента је потврдио у Ефесу.

На обновљеном игралишту у нашем граду, на којем ће стасавати нове генерације које ће, с обзиром на бројна светски позната имена кошаркаша који си потекли из краљевачких клубова, засигурно освајати домаће и светске трофеје, приликом свечаног отварања, снаге су одмерили пионири Слоге и Машинца – подједнако имајући помоћ мага игре под обручима.

На новопостављеном терену организовано је и такмичење у шутирању тројки, за које је владало велико интересовање. Најуспешнији шутери су освојили вредне награде – 30.000, 15.000 и 5.000 динара. Уз то, сваки погодак је значио и већи износ новца који је компанија Mozzart донирала у хуманитарне сврхе – краљевачком Друштву за борбу против шећерне болести.

Из компаније Mozzart поручују да им је циљ да, акцијом „Сто терена за једну игру“, младим талентима једног од најомиљенијих спортова у Србији „омогуће што боље услове за даљи развој и напредак, у нади да ће једног дана пратити њихове бравуре на паркету у дресовима репрезентације. Акција је настала са жељом да се промовишу праве вредности – здрав живот, социјализација младих, тимска игра и оно што одликује праве шампионе – спортски дух и кад се губи и кад се побеђује“.

Наш суграђанин који је младим кошаркашима „донео“ нови терен за успешније вежбање и тренирање, врло емотивно се обратио онима чији је, судећи по дочеку, велики узор.

„Велико хвала и граду и свима који су дошли. Верујем да ће овај терен бити лепа прилика за све младе – да се дружите, првенствено, да градите нова другарства, а касније можда и кошаркашку каријеру… Хвала Краљеву“, рекао је Мицић, нагласивши да му је велика част терен који носи његово име у његовом граду.

„Ово је нешто што ће остати заувек овде, урезано и упамћено, и сећати неког новог клинца на мене и његов почетак. Мислим да је кошарка сама по себи један од главних, ако не и главни спорт у Србији. Нас који смо део тог спорта то мотивише, и на репрезентативном и на клупском плану, да што боље представимо државу, мотивишемои нову децу. Циљ ове идеје је да покренемо нове клинце да поверују да и они могу да досегну висине на којима смо, првенствено Јокић, Богдановић, Бјелица, Теодосић, ја… Најважније је да они уживају у томе“, казао је Мицић, уз поруку „буду свој и ради у тишини“.

Фото: Koмпанија Mozzart

Print Friendly, PDF & Email