Поводом једног од највећих успеха у историји краљевачког Кошаркашког клуба Слога, градоначелник града Краљева др Предраг Терзић са сарадницима уприличио је пријем за краљевачке „беле“. Градоначелник је честитао кошаркашима, тренерима, представницима стручног штаба и управе Слоге на постигнутом успеху и изузетним резултатима у овој сезони – са двадесет победа, освојено друго место у Кошаркашкој лиги Србије и пласман у регионалну АБА 2 лигу.

Према речима градоначелника, ово је трећа година заредом и трећи велики успех краљевачких спортиста као повод за пријем у градској кући – 2020. године су кошаркашице Женског кошаркашког клуба Kраљево освојиле Куп Србије, 2021.  одбојкаши краљевачке Рибнице су после 43 године донели Куп државе у Kраљево, а ове године кошаркаши краљевачке Слоге настављају низ.

„Ово је огроман успех играча, предвиђених тренером Марком Димитријевићем, који су из утакмице у утакмицу показивали кошаркашко знање,  али и пожртвовање, борбу за сваку лопту и на крају су стигли до овог огромног резултата“, истакао је градоначелник.

Он  је подсетио на то колико проблема је клуб имао претходног лета, да је Марко Димитријевић двадесет дана пред почетак лиге постао тренер, али је свакодневно радио са момцима који су, као екипа, много напредовали током сезоне.

„Град се трудио да помогне и обезбеди финансијска средства како би тим добио редовне зараде и овај успех је плод заједничког рада управе клуба, тренера и помоћних тренера, играча и Града. Битно је да Слога не остане у АБА лиги само једно лето, већ да обезбедимо оптималне услове како би се ови играчи такмичили у другом рангу на простору бивше Југославије. Уверен сам да ћемо то моћи, а мене као градоначелника посебно радује што је у екипи од 12 кошаркаша чак осам момака из Kраљева“, поручио је Терзић.

У име Спортског савеза града Kраљева и свих спортиста нашег града, председник Милош Симовић је честитао кошаркашима на изузетном успеху током целе 2021. и 2022. године и томе што су наш град презентовали на величанствен начин.

„Били су пример осталим спортистима како се треба понашати и борити за свој грб, за свој град, и на крају су то крунисали уласком у АБА 2 лигу. Поносни смо што имамо један такав колектив у нашем граду и верујем да ће ово бити мотив за остале спортисте у колективном спорту да своје резултате крунишу и презентују Краљево на овакав начин“, изјавио је Симовић, истакавши да Краљево јесте град спорта и изразивши задовољство што се кошарка на овај начин вратила у наш град.

Тренер КК Слога Марко Димитријевић захвалио је, најпре, својим играчима за резултат који су остварили ове године, управи клуба, градоначелнику и Граду, без којих не би било могуће остварити овакав успех.

„У сваком погледу и у сваком тренутку када је било потребно били су подршка и помогли да играчи, стручни штаб и повериоци буду испоштовани на време. То даје нову ноту нашем клубу и враћа поверење људима који сарађују са нама да немамо проблеме у функционисању клуба. Надам се успешној сарадњи са Градом и убудуће“, нагласио је Димитријевић.

„Велика је привилегија и част што сам могао да водим ову екипу и да са њом остварим један од највећих успеха у историји нашег клуба, који постоји више од 70 година. Сматрам да је овај успех степеник више који ће нам помоћи да следеће године боље функционишемо као клуб на два фронта – у АБА 2 лиги и  Кошаркашкој лиги Србије“, изјавио је Димитријевић истакавши да је највећа жеља тима да то не буде само једна сезона него да покушају у континуитету да играју АБА 2 лигу, а у неко догледно време достигну и АБА 1 лигу.

Како је појаснио, већи део тима ће остати и следеће сезоне, а како сматра, уз планирана појачања, нада се да ће остварити бар овогодишњи успех у Кошаркашкој лиги Србије, која ће бити приоритет.

„Изузетно ми је драго што смо, после ЖКК Kраљева и ОК Рибница, донели радост свим Краљевчанима и целом граду пласманом у АБА 2 лигу и једном од најуспешнијих сезона у последњих неколико година. Kраљево је увек био кошаркашки град, што се приметило и по публици – како је сезона одмицала, доврана је била све пунија. Мислим да смо на последњој утакмици имали највећи број гледалаца, и то у целој сезони на свим теренима. Поставили смо добре темеље и мислим да имамо добро формиран тим са Марком на челу и, уз пар појачања и подршку Града, мислим да можемо да се задржимо пар година на истом нивоу, да будемо при врху у Кошаркашкој лиги Србије, а када видимо како ћемо се снаћи у АБА 2, касније да идемо и амбицију више“, рекао је капитен Слоге, захваливши и навијачима и медијима на подршци.

Он је позвао суграђане да буду уз Слогу и наставе да им пружају подршку, будући да већ 27. априла играју утакмицу са Војводином у оквиру Суперлиге.

Print Friendly, PDF & Email