Још једном је спортско Краљево показало да је тимски играч када је потребно ближњима наћи се у невољи. Кошаркашице Женског кошаркашког клуба Краљево одиграле су, на домаћем терену, хуманитарну утакмицу са Женским кошаркашким клубом Војводина 021 из Новог Сада, у оквиру 8. кола Прве женске лиге. Цена карте била је – колико је ко могао да издвоји. Приход од ове хуманитарне утакмице, на коју су из ЖКК Краљево позвали све који су у прилици да помогну, намењен је нашим суграђанима – породици Зорана Јаковљевића, наставника физичке културе и власника Карате клуба Реикон, која је недавно, услед пожара, остала без крова над главом.

Према речима Татјане Живановић, спортског директора Женског кошаркашког клуба Краљево, намера клуба је била јасна – помоћи породици Јаковљевић да настави живот.

„Хвала свима који су се одазвали, очекујем да ће се још људи прикључити акцији и после утакмице. Циљ је да прикупимо што више средстава, на било који начин. Моји пријатељи из Београда су послали обућу за породицу, други, који се баве грађевином, оставили су контакт да им се породица јави“, рекла је Татјана Живановић, која је позвала све спортске клубове, спортске раднике, и све људе добре воље да помогну суграђанима. Како је истакла, и ЖКК Краљево ће издвојити одређена средства – и као клуб, али и играчице посебно. Сав приход од утакмице и накнадно прикупљен новац уплатиће на рачун породице Јаковљевић.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић, који је са сарадницима присуствовао хуманитарној утакмици у Старој хали спортова у Краљеву, напоменуо је да су у помоћ нашим суграђанима притекли и други спортски клубови, организације, појединци…

„После несреће која је задесила породицу Јаковљевић град Краљево се потрудио да им помогне, али и велики број спортиста и других хуманих људи из Краљева је пружио помоћ. Одбојкаши Рибнице су међу првима дошли да помогну да се санирају прве последице пожара, након тога ЖКК Краљево. И други спортисти, кошаркашки, рукометни и одбојкашки клубови, представници Спортског савеза дошли су на утакмицу и хуманим прилозима ће помоћи породици Зорана Јаковљевића, који је као успешан карате тренер извео на прави пут генерације краљевачке деце. Очекујем да ће ова породица ускоро успети да реконструише своју кућу и да ће Зоран наставити да васпитава младе Краљевчане у спортском духу“, поручио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Након несреће коју су преживели, и помоћи која пристиже са разних страна, Зоран Јаковљевић истиче да су, на првом месту, захвални Богу што су сви живи и здрави, али да су осећања помешана.

„У једном тренутку сам тужан, у једном ми је непријатно, срећан сам… агонија траје од 8. октобра…“, каже Јаковљевић, захваљујући свима који су одмах реаговали и одазвали се апелима да његова породица – отац, мајка, супруга и троје малолетне деце, и он, добију смештај и помоћ у храни, одећи, новцу… како би кренули у изградњу новог живота. Како каже, остали су без ичега, али ипак имају све – живи су.

Print Friendly, PDF & Email