Свечаном седницом Скупштине града, Краљево је у петак вече обележило Дан града – 7. октобар, који се обележава од 1998. године.
У години коју је обележила санација последица земљотреса, награде и признања додељени су појединицима и организацијама који су значајно помогли граду.
Награде и признања су уручили градоначелник Краљева Љубиша Симовић и председник Скупштине града Краљева Миломир Шљивић који је председавао свечаном седницом.
Диплома заслужног грађанина уручена је је министру Милану Марковићу, координатору Владе Србије за помоћ том граду у санацији последица земљотреса.
Захваљујући на признању, министар Марковић је рекао да је у Краљеву обављен огроман посао залагањем многих људи.
"Ово доживљавам као признање хиљадама волонтера, донатора, војсци, полицији и свима у граду који су радили на санацији", рекао је министар Марковић.
Диплому заслужног грађанима Скупштина града је постхумно доделила и легендарном краљевачком кошаркашу Томиславу Андрићу Џигију.
Дипломе заслужне организације добили су Министарство одбране, Министарство просвете и науке, краљевачко Одељење за ванредне ситуације МУП-а Србије и Аеродром "Београд".
Октобарску награду Краљева добили су песници Душан Стојић, Милош Милишић и Иван Рајовић, покретачи културне манифестације Жички духовни сабор "Преображење".
Почасни грађанин Краљева је од данас др Слободан Лукић, хирург и дугогодишњи председник Ватерполо и Пливачког клуба Краљево.
Међу званицма су се били Његово преосвештенство владика Жички Хризостом, Амбасадор Јапана Тошио Цунозаки, Велимир Радосављевић, генерални доректор аеродрома "Никола Тесла", Милан Поповић, председник општине Звездара, Горан Ћирић, генерални директор ЈП ПТТ Саобраћаја "Србија", Франц Канглер, жупан града Марибора, народни посланици Иван Јовановић и Јован Нешовић, помоћник министра просвете и науке Зоран Трнинић и многи други. 
У свечаном делу седнице учествовали су дечји хор Основне школе IV Краљевачки батаљон и чланови Биг бенда, џез оркестрта РТСа а затим је на Краљевачком тргу одржан концерт Биг бенда Дејана Петровића победника овогоишњег сабора у Гучи. На крају концерта приређен је ватромет.
 
 
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email