Велика имена атлетског српског спорта и више од 400 учесника и чланова спортских удружења, обележили су 62. Првенство Србије у кросу у свим категоријама и Краљево као успешног домаћина.
Такмичење које су отворили градоначелник Краљева Драган Јовановић и његов саветник за спорт и социјална питања Раде Јовановић, одржано је на Спортском аеродрому.
„Поносни смо што је Град Краљево организатор овог веома важног државног такмичења, захвалност дугујемо Атлетском клубу „Карановац", а ми смо као локална самоуправа пружили техничку и финансијску логистичку подршку", рекао је градоначелник.
На списку од око 400 такмичара и чланова атлетских клубова, нашла су се ивелика спортска имена попут Оливере Јевтић  Амеле Терзић и Соње Столић.
Према речима Вучића Ђоковића, организатора Првенства, у питању је једно од највећих атлетских такмичења у Србији, а у Краљеву је укупан број такмичара заједно са ветеранима премашио бројку од пола хиљаде људи.
Спортисти су терен на којем су трчали оценили као идеалан, зато што простор Спортског аеродрома поседује дренажу који ен дозвољава ни кап влаге.
„Битно је да децу склонимо са улице управо омасовљавањем спорта , а управо промовисање оваквих базичних спортова то омогућава", навео је градоначелник Јовановић.
Према његовим речима, локална самопурава зато чини све на пољу популаризације спорта, посебно када је реч о спортским активностима у школама. У току је израда Правилника за расподелу средстава спортским клубовима и удружењима, а све са циљем промовисања здравог начина живота. 

                 

Print Friendly, PDF & Email