Први „Фудбалски фестивал Србије – Краљево 2021“ одржан је последњег децембарског викенда у краљевачкој Новој хали спортова.

Спортски савез града Краљева, у сарадњи са Фондацијом „Дајана Пауновић“ и Хуманом организацијом „Шанса“, уз подршку Фудбалског савеза Србије и Фудбалског савеза региона Западне Србије, као и града Краљева и главног покровитеља – компаније МеридианБет, организовао је фудбалски фестивал који је окупио малишане из Краљева, Рашке, Новог Пазара, Косовске Митровице.

На фудбалском турниру и у осталим пратећим манифестацијама у Краљеву се надметало осам екипа дечака узраста осам, девет и десет година, али и један женски фудбалски клуб – ФК Полет, ОФК Влада Димитријевић, ФК Брезовица, ФК Кикер, Спорт клуб 99, Селекција Косовске Митровице, ФК Бубамара, ФК Нови Пазар, ФК Грачаница 28. јун.

Поред такмичарског дела, у ревијалном су се дечаци и девојчице надметали у жонглирању, шутирању пенала, игри брзине и спретности.

Први победник првог фудбалског фестивала је ФК Влада Димитријевић из Рашке, другопласирани су дечаци из Новог Пазара – ФК Спорт клуб, а треће место су заузели малишани Селекције Косовске Митровице.

Догађај је био хуманитарног карактера – прикупљана су средства за штићенике СОС Дечјег села на Берановцу, којима су организатори донирали и спортске реквизите.

Циљ организатора овог дводневног спортског дружења у нашем граду је да се промовишу хумане вредности, али и да у будућности ова манифестација прерасте у велики међународни фестивал.

Такмичаре, организаторе и бројне госте из света фудбала, поздравио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић. Како је истакао, он је уживао у фудбалским мајсторијама дечака и девојчица који су се фер и спортски надметали током два дана такмичења, али и у добро и безбедно организованом такмичењу. Градоначелник је изразио наду да ће наредне године ово такмичење опет бити у нашем граду и још богатије учесницима и садржајима.

Print Friendly, PDF & Email