У септембру 2020. године, Влада Републике Србије усвојила је закључак о празновању Дана српског јединства, слободе и националне заставе који се обележава као заједнички празник Републике Србије и Републике Српске.

Поводом обележавања овог значајног датума, који се прославља 15. септембра када се обележава Дан пробоја Солунског фронта, сва јавна предузећа и установе града Краљева истакла су државну заставу на својим објектима. Бројне важније саобраћајнице на територији нашег града украшене су са заставама Републике Србије, а многи грађани су на својим приватним објектима истакли српску тробојку.

Према речима градоначелника града Краљева др Предрага Терзића, заставе ће бити истакнуте неколико дана. Како сматра, овај празник треба да мотивише све наше људе, и оне који живе у Србији, али и оне који живе у Републици Српској, Црној Гори и региону, да у својим домовима имају симбол наше државе и наше нације.

Како је подсетио, данас је град Краљево полагањем венаца на Споменик српским ратницима палим за слободу отаџбине oд 1912. до 1918. године на Тргу српских ратника, заједно са делегацијама Рашког округа, Војске, Полиције и бројним борачким удружењима, обележио и важан историјски датум – Дан пробоја Солунског фронта.

Print Friendly, PDF & Email