Основна школа „IV краљевачки батаљон“ имала је част да буде домаћин  републичког такмичењa из физике за ученике основних школа, од 6. до 8. разреда, и том приликом угости 555 ђака са територије Републике Србије.
Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић свечано је отворио 43. државно такмичење основних школа и свита, које се у нашем граду одржава први пут, пожелевши ученицима срећу у борби за титулу најбољег међу најбољима.

„Победама на општинским и регионалним такмичењима показали сте да сте најбољи физичари у својим срединама, тако да верујем да ћете данас без оптерећења показати јако добре резултате“, поручио је градоначелник ученицима, истакавши да је успех који су постигли, такође, успех и њихових родитеља и наставника који су препознали и развијали њихов таленат.
Како је подсетио, Краљево је овог викенда домаћин и великог такмичења из области шумарства и обраде дрвета на ком учествују деца са територије Србије и из земаља из окружења.

„Радостан сам што Школска управа града Краљева, наше основне и средње школе, у последњих неколико година показују значајне резултате и постају домаћини републичких такмичења из различитих предмета, на којим учествују ђаци из свих градова и општина у Србији, али и међународних такмичења“, изјавио је Терзић.

Руководилац Школске управе Бојана Маринковић изразила је задовољство што је баш краљевачкој школи припала част да организује једно од најмасовнијих републичких такмичења, па захвалила Друштву физичара Србије и Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије на указаном поверењу.
Председник Друштва физичара Србије проф. др Братислав Обрадовић поздравио је младе физичаре, своје будуће колеге и колегинице, честитавши им на досадашњем успеху. Обрадовић је захвалио граду Краљеву, Школској управи и директорки Основне школа „IV краљевачки батаљон“ на одличној организацији.

„Образовање је оно чему сви тежимо, а ви сте својим радом и залагањем показали да сте најбољи међу најбољима. Будите поносни на своје знање, наставите да га увећавате и да га једног дана искористите за доборбит свих нас. Сви сте данас победници“, поручила је директорка школе Марина Вучинић.

Како је истакла, велика је част угостити најбоље физичаре наше земље и бити домаћин овако велике смотре науке и знања која ће допринети промоцији нашег града и школе, али и науке и знања. Према њеним речима, осим републичког такмичења из физике, Основна школа „IV краљевачки батаљон“  истовремено је домаћин и два окружна такмичења – из српског језика и из хемије.
Помоћник министра за предшколско и основно образовање др Милан Пашић свечано је уручио награде најбољим такмичарима, а захвалнице за подршку у реализацији такмичења добили су градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Print Friendly, PDF & Email