Невладина организација Зелени развојни центар из Сремске Митровице, у сарадњи са ATP Serbia open, донирала је граду Kраљеву 1.000 садница платана, од чега је један део засађен „код авиона“ у Доситејевој улици.

Тим поводом, заменик градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић, са представницима Одсека за заштиту животне средине Градске управе града Краљева и Јавним комуналним предузећем „Чистоћа”, обишао је локацију.

У име Града, заменик градоначелника захвалио је Зеленом развојном центру, АТП турниру, као и нашем тенисеру Новаку Ђоковићу, на овој вредној донацији.

„Поред тога што би требало да промовишемо здраве стилове живота, да се бавимо спортом, значајно је да се бавимо и оваквим пројектима који се тичу заштите животне средине“, истакао је Ракочевић, па додао да ће акција садње бити настављена у наредних неколико дана.

Ракочевић је најавио да ће у четвртак, 28. априла, у 12.00 часова, на Тргу српских ратника, бити подељене бесплатне саднице платана, па позвао све заинтересоване школе и грађане да преузму саднице. Ову акцију ће спровести Одсек за заштиту животне средине Градске управе града Kраљева у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Чистоћа“.

Град Краљево је један од десет градова у Србији којем су дониране младе, двогодишње, висококвалитетне саднице платана, са свим одговарајућим потврдама и сертификатима.

НВО Зелени развојни центар у сарадњи са фирмом Legacy International, која је организатор тениског ATP Serbia open турнира у Београду, који се одржава од 17. до 24. aприла ове године, уз подршку најбољег нашег и светског спортисте Новака Ђоковића, донира 20.000 садница платана за десет градова Србије, у оквиру акције „Посади свој хлад”.

Print Friendly, PDF & Email