Породица Рачић из Конвалука, чија је кућа тешко оштећена у прошлогодишњем новембарском земљотресу, добиће кров над главом.Нови индивидуални стамбени објекат донација је Инжењерске коморе Србије која је у сарадњи са Штабом за ванредне ситуације, по листи приоритета, изабрала да помогне четворочланој породици Рачић.
Свечаном почетку радова у суботу (16. јула) присуствовали су председник Инжењерске коморе Србије проф. др Драгослав Шумарац са сарадницима, градоначелник Краљева Љубиша Симовић, те сви који су израдили пројектну документацију и који ће бити ангажовани на изградњи објекта.
– Ова донација је на неки начин круна нашег ангажовања у краљевачком земљотресу. Објекат је примерен четворочланом домаћинству, а ми смо водили рачуна да задовољи све критеријуме везане за енергетску ефикасност и да буде у духу српске архитектуре – нагласио је председник ИКС Драгослав Шумарац.
Нови индивидуални стамбени објекат намењен Рачићима површине је 65 метара квадратних. Пројекат је израдио краљевачки „Студио 5", док су радови на изградњи поверени фирми „Технопрофил", такође из Краљева. Укупна вредност донације је око 3 милиона динара, а завршетак радова и усељење Рачића у нову кућу превиђени су за 1. октобар текуће године.
                                            

Print Friendly, PDF & Email