„Благо оном ко те има…“… била је, у понедељак, 11. јула, песма којом се Тони Цетински, у Краљеву какво одавно није било, опростио од публике на Тргу српских ратника који се орио.

„Хвала ти, Боже, на овим дивним људима вечерас. Хвала ти на сваком дану. Благослови их, Боже…“, поручио је Цетински након једног од бројних бисева на који га је вратила краљевачка публика, која му је синоћ била пратећи вокал током целог концерта.

Певајући о неисцрпној теми на коју тешко да има оних који не реагују – љубави, Цетински је у Краљеву лако допро до срца Краљевчанки и Краљевчана, али и свих оних који су се са разних страна слили у наш град да уживају у концерту. На краљевачким улицама и на Тргу, за време концерта, били су и најмлађи, али и они знатно старији, као и генерације које су се „дружиле“ са Цетинским у годинама одрастања.

Ушавши у свет музике још као тинејџер, Цетински већ двадесет година љубитељима музике коју изводи приређује радосне тренутке сваком новом песмом. Овај познати музичар, један од најпопуларнијих у Хрватској, али и региону, направио је спектакл на централном градском тргу, певајући заједно са публиком и старе и нове – безвремене хитове. Посетиоцима је приредио и задовољство да чују песме Тошетa Проеског, Акија Рахимовског, Дина Дворника, Оливера Драгојевића односно дуете које је певао са њима. Микрофон је чак поделио и са краљевачким тинејџерима…

Концерт Тонија Цетинског је отворио Недељу Веселог спуста, која се, разним садржајима – за свакога по нешто, наставља током седмице наступом фолклорних ансамбала, локалних група и музичара, ди-џејева, концертима поп, рок и извођача народне музике.

Print Friendly, PDF & Email