У оквиру обележавања Међународног дана младих, министар туризма и омладине Хусеин Мемић и председник Националне асоцијације канцеларија за младе Џемалудин Паучинац, са сарадницима, посетили су Канцеларију за младе у Краљеву.

Том приликом, министар је кроз неформални разговор са омладином сазнао њихове планове, тежње, жеље, циљеве и проблеме са којима се сусрећу, али и конструктивне предлоге за побољшање њиховог статуса… Како је истакао, млади људи желе најпре да чују какве то планове и програме Министарство односно држава могу да им понуде.

„Желимо да разговарамо са младима широм Србије о проблемима које имају у својој средини, на послу, и да програме које већ имамо мењамо и усклађујемо уз њихове савете. Желимо да представимо не само све оно што ради Министарство туризма и омладине, као један од механизама за помоћ младим људима, већ и оно што раде друга министарства која помажу младима“, поручио је министар Мемић.

Према његовим речима, са краљевачком омладином разговарао је не само о њиховим проблемима, већ и шта је све оно добро што локална самоуправа ради, као и како Министарство може да помогне у решавању проблема на локалу.

Министар је посаветовао младе Краљевчане да морају да преузму одговорност на себе и да кроз пројекте, које ће сами да осмисле, конкуришу на јавне позиве и обуке Министарства за туризам и омладину, па поручио да ће се они потрудити  да пруже сву потребну помоћ у остваривању њихових пројеката.

„Жеља нам је да младима помогнемо, и ако успемо да решимо само један проблем данас, сматрам да смо успели. Има добрих предлога и размишљања како и где млади виде своју будућност, а ја се надам да ће Министарство кроз своје програме и конкурсе успети да одговори на све њихове захтеве“, изјавио је министар туризма и омладине.

Помоћник градоначелника града Краљева Милош Симовић пожелео је добродошлицу министру Мемићу и његовим сарадницима, па захвалио на посети која акценат има на младима и на њиховој афирмацији и усавршавању.

Он је подсетио да је од четвртка, 10. августа, Град расписао јавни позив за бесплатне обуке за младе са територије града Краљева кроз пројекат „Обуком до посла“, који Министарство за туризам и омладину финанасира са 2.200.000 динара, а Град је уложио 1.049.000, тако да је укупна вредност овог пројекта 3.249.000 динара. Према његовим речима, циљ пројекта је да што више младих буде спремно и оспособљено за будуће послове. Тако да ће кроз три курса за негу и лепоту и курсеве: „Дигитални маркетинг“, „Веб дизајн“, „Јава скрипт“, укупно  38 младих Краљевчана имати прилику да научи нешто ново.

„Милим да је овај пројекат сјајна ствар и на овај начин улажемо у младе у Краљеву јер су они наша будућност и снага“, истакао је Симовић, па поручио:

„Министар је кроз разговор са младима имао прилику да размени са њима мишљења и искуства и надам се да ћемо и у будућности сарађивати у још много пројеката и на тај начин показати младима да улагањем у њихово усавршавање улажемо у нашу будућност.“

Састанку краљевачке омладине са министром туризма и омладине Хусеином Мемићем и председником Националне асоцијације канцеларија за младе Џемалудином Паучинцем, присуствовали су помоћник градоначелника града Краљева Милош Симовић, народни посланик Стефан Аџић и координатор краљевачке Канцеларије за младе Никола Пантовић.

Print Friendly, PDF & Email