Амбасадор Македоније у Србији Љубиша Георгијевски данас је био у посети Краљеву и Удружењу македонске националне мањине „Кирил Пејчиновић“. Он је упознао градоначелника Краљева са искуствима које је Скопље имало са разорним земљотресом 1963 године. Рекао је да у потпуноссти саосећа са грађанима Краљева и да иако у тешкој материјалној ситуацији Влада Републике Македоније, град Скопље и Скопска општина Ђорђе Петров, братска општина града Краљева, успели су да издвоје 61.000 Еура као помоћ грађанима Краљева.

 
 

Помоћ од Прве петолетке из Трстеника                                                   22.Децембар.2010.

Заменик градоначелника Краљева Вукман Ракочевић и заменик председника Скупштине града Краљева Сретен Јовановић данас су примили делегацију Индустрије Прва Петолетка из Трстеника. Они су их упознали да су руководство и радници Петолетке великим одрицањем успели да прикупе 1.500.000 динара за помоћ Краљеву али и великом броју њихових радника који живе у Краљеву а раде у Трстенику.

 

Донација из општина Сечањ                                                                    22. децембар.2010.

Данас су Биљана Савовић, председник Скупштине општине Сечањ и њен помоћник Слободан Репац градоначелнику Краљева Љубиши Симовићу уручили донацију своје општине за помоћ Краљеву. Реч је о помоћи вредности 500.000 динара у виду 2,5 тона рибе која је по речима председнице Општине бренд њиховог краја.

 

Print Friendly, PDF & Email