Mинистар за ванредне ситуације Велимир Илић, са представницима града Краљева и Рашког управног округа, обишао је подручје града Краљева угрожено поплавом. Приликом обиласка села Адрани, у коме Мусина река прети да се излије на магистрални пут Краљево-Чачак, министар је рекао да највеће проблеме тренутно стварају реке другог реда, међу којима и Мусина река. Мештани су поставили џакове са песком како би спречили да река пређе преко бедема и поплави домаћинства.

„Потрудићу се ових дана да дођу пројектанти да препројектују овај мост. Овде мора да се нађе друго решење. Свака већа бујична вода угрожава читаво ово подручје Адрана због моста који је уско грло. Под мостом је сама кривина тако оштра да то прави велики застој и ствара се бујична вода. И подручје Жиче и Грдице, све је то угрожено, водостај Западне Мораве, Ибра, изузетно је порастао. Ми смо обележили ове тачке које су критичне, раде се пројекти да се трајно реше слабе тачке на територији Краљева. Чекамо да престану падавине, да се време смири и у пролећном периоду, чим се време пролепша, да почнемо да радимо. Прво је на дневном реду Грдица, а онда идемо у Жичко Поље, па бујични токови другог реда. Радићемо и Годачицу. Пошто општине нису имале средства да раде реке другог реда, притекли су и разни европски фондови који су нам помогли да решимо то питање. Општине немају ни приближно средстава за водотокове другог реда“, рекао је министар Велимир Илић.

Градоначелник Краљева је захвалио министру што је дошао да види каква је ситуација на Мусачи и најавио обилазак и Жичког поља, Шеовца и свих делова града где је критично да се види шта се може урадити.
 
 

Print Friendly, PDF & Email